Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Φοβάμαι περισσότερο την αδράνεια της Γερμανίας»

«Είμαι ίσως ο πρώτος Πολωνός υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία που το λέω αυτό, αλλά θα το πω: Φοβάμαι λιγότερο την ισχύ της Γερμανίας, από όσο αρχίζω να φοβάμαι την αδράνεια της Γερμανίας... Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία της Πολωνίας θα είναι η κατάρρευση της Ευρωζώνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι απευθύνοντας έκκληση προς την Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να προλάβει την κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Η παρακμή της Ευρώπης δεν είναι αναπόφευκτη. Αλλά στεκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Είναι η τρομακτικότερη στιγμή της υπουργικής...



...μου ζωής, αλλά και η πιο συναρπαστική», δήλωσε ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι κατά τη διάρκεια ιστορικής ομιλίας του χθες το βράδυ.

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευημερία και την σταθερότητα της Πολωνίας, η οποία ελπίζει να ενταχθεί κάποτε στη νομισματική ένωση, είπε.
«Ζητώ από τη Γερμανία, για το δικό σας και το δικό μας καλό, βοηθήστε την Ευρωζώνη να επιβιώσει και να ευημερήσει. Γνωρίζετε καλά ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.