Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σκυλακάκης: Άλλοι ευθύνονται και άλλοι πλήρωσαν την καθυστέρηση της έκτης δόσης‏

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς μετέτρεψαν την έκτη δόση από αυτονόητη υποχρέωση των Ευρωπαίων, σε θρίλερ. Ο κ. Βενιζέλος με τη μη εκπλήρωση των όρων της δανειακής σύμβασης και στη συνέχεια με την απόπειρα εκδίωξης της τρόικας που κατέληξε στο χαράτσι της ΔΕΗ και στα παρακάλια για την επιστροφή της. Ο κ. Σαμαράς με την άρνησή του να δεσμευτεί γραπτώς για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, που κατέληξε στην ενυπόγραφη δέσμευσή του ότι θα κινηθεί εντός του "αυστηρού πλαισίου του Προγράμματος".

Την αναίτια παρατεταμένη αβεβαιότητα για την έκτη δόση πλήρωσαν ακριβά επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς χειροτέρευσε το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η έλλειψη...


...εμπιστοσύνης, η οποία παγώνει κάθε νέα οικονομική δραστηριότητα και φέρνει νέα λουκέτα και πρόσθετη ανεργία.

Το ερώτημα είναι αν τα δύο κόμματα, τώρα που κατά τα φαινόμενα εξασφαλίζεται η έκτη δόση, θα σοβαρευτούν και θα συνδράμουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, με μια ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία συμμετέχουν.

Δυστυχώς για την ώρα δεν το κάνουν. Οι μεν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούμενοι πρωτίστως με τη διαδοχή Παπανδρέου και η Νέα Δημοκρατία παριστάνοντας την αντιπολίτευση μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, προς την οποία επιτίθεται διαρκώς, αντί να επιδιώκει μέσω των υπουργών της να βοηθήσει τον κόσμο βελτιώνοντας τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ως πότε τα κόμματα θα συνεχίσουν να προτάσσουν το κομματικό συμφέρον αντί της υποχρέωσης που έχουν απέναντι σε εκατομμύρια πολίτες που υποφέρουν και είναι πια στα όρια της απόγνωσης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.