Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΕΠΑ και 35 ακίνητα οι πρώτες πωλήσεις του 2012

Σε πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων σκοπεύει να προχωρήσει κατά το α’ τρίμηνο του 2012 η χώρα μας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης με Νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων το β’ εξάμηνο του επόμενου έτους μαζί με την πώληση της συμμετοχής του στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Ο στόχος από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2012 ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1/3 θα πρέπει να μπει στα ταμεία το πρώτο τρίμηνο και έπειτα δύο δισ. για κάθε ένα από τα υπόλοιπα τρίμηνα. Στη λίστα περιλαμβάνονται υποδομές (π.χ. λιμάνια, αεροδρόμιο, ενεργειακά δίκτυα) και συμμετοχές του δημοσίου σε εταιρείες (π.χ. ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Λάρκο κ.α.),
ενώ προβλέπονται εκτός των άλλων η σύμβαση παραχώρησης και η πώληση μετοχών του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εκμετάλλευση δικαιωμάτων της Εγνατίας, η παραχώρηση της άδειας για τα κρατικά λαχεία και η διάθεση των ακινήτων που έχουν εκχωρηθεί στο Ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι για το 2011 έχουν είτε ολοκληρωθεί είτε δρομολογηθεί η πώληση του 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom, η επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ για 10 χρόνια, η σύμβαση για τα 35.000 παιχνιδομηχανήματα (VLT) στον ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία, η επέκταση του φάσματος στην κινητή τηλεφωνία και η πώληση τεσσάρων Airbus της παλιάς Ολυμπιακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.