Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ" ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΕΔΡΟΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ"!

Μεθόδευση” στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν και απαιτούν την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας.
Σε συνέχεια των πρόσφατων γεγονότων και του αντίστοιχου άρθρου της “Iskra”, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών παραθέτουν στοιχεία της υπηρεσίας τα οποία αποδεικνύουν ότι η ιδιωτικοποίηση της προχωράει με συνοπτικές διαδικασίες και με ψευδή τεκμηρίωση. Το δε μέγεθος της “απάτης” είναι τέτοιο που παρουσιάζει κέρδη 82,2 εκατομμυρίων (ότι δηλαδή απομένει μετά από προμήθειες πρακτόρων, έξοδα διαφήμισης, εκτύπωσης, κτλ.) να εξανεμίζονται, συνυπολογίζοντας τις δαπάνες λειτουργίας (ενοίκια, μισθοί, εξοπλισμός. Τέτοια δεδομένα προφανώς θα καθιστούσαν τα Κρατικά Λαχεία ως μια μη βιώσιμη, απαξιωμένη υπηρεσία, έτοιμη να θυσιαστεί πάση θυσία στο βωμό των αποκρατικοποιήσεων και των “μνημονιακών” επιταγών.
Εντούτοις, τα στοιχεία του ισολογισμού του 2010 παρουσιάζουν ολοφάνερα καθαρά κέρδη 80.430.000 ευρώ, μετά και την αφαίρεση όλων των (λειτουργικών και μη) εξόδων· έτσι, ένα ποσό περίπου όσο οι υποτιθέμενες δαπάνες λειτουργίας αναδεικνύεται ως “ατόφιο”! Από ότι φαίνεται λοιπόν, τα Κρατικά Λαχεία έχουν πραγματικά και μεγάλα καθαρά κέρδη και μικρό λειτουργικό κόστος, ανατρέποντας πλήρως τους ισχυρισμούς της τροπολογίας και την αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης καταλήγουν στο ότι “ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης αποσκοπούσε στο να παραπλανήσει το Σώμα της Βουλής για να ψηφιστεί η τροπολογία της αποκρατικοποίησης, παρουσιάζοντας τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ως μια απαξιωμένη δημόσια υπηρεσία, της οποίας η αποκρατικοποίηση είναι επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο, με όποιο τίμημα κι αν επιτευχθεί". Η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, συμπληρώνει ότι “ακόμα, το λαχείο αποτελεί το μοναδικό έσοδο για πολλούς φορείς του Δημοσίου και στηρίζει την κοινωνική πρόνοια, που σήμερα καταργείται από τις επιταγές της τρόικας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.