Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ρωσία: Πρόθυμη να βοηθήσει τους Ευρωπαίους

Αρκάντι Ντβόρκοβιτς (αριστερά) Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει διμερείς συνομιλίες με τα μέλη της Ευρωζώνης και να τα βοηθήσει χρηματοπιστωτικά μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) , όπως δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Αρκάντι Ντβόρκοβιτς (αριστερά) Ο Ντβόρκοβιτς επίσης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία θα μπορούσε να επενδύσει γύρω στα 10 δις. δολ. στην Ευρωζώνη χρησιμοποιώντας εργαλεία του ΔΝΤ.
«Δεν υπήρξαν επίσημα αιτήματα από την ΕΕ, αλλά εάν το ζητήσουν… το υπουργείο Οικονομικών, η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση… θα εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα παροχής οικονομικής βοήθειας» δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς.
Πρόσθεσε, δε, πως η Ρωσία έχει διεξάγει συζητήσεις με άλλες αναδυόμενες χώρες σχετικά με την παροχή βοήθειας προς την Ευρωζώνη και πως το θέμα θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στις Κάννες.
Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα η Ρωσία είχε δηλώσει έτοιμη να επενδύσει σε ισπανικά ομόλογα μόλις η Ευρωζώνη κατέστρωνε μία στρατηγική για την έξοδο από την χρηματοπιστωτική της κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.