Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΙΚΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ



Νέο κύκλωμα επιτηδείων, το οποίο εξαπατούσε το ΙΚΑ, ανακάλυψαν στο Ηράκλειο Κρήτης οι ελεγκτικοί... μηχανισμοί του Ιδρύματος. Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ιδιοκτήτες ταξί και 18 ασφαλισμένοι νεφροπαθείς, παραποιούσε παραστατικά με... 
αποτέλεσμα να αποδίδει το ΙΚΑ στους δικαιούχους ποσά «για μετακινήσεις νεφροπαθών» μεγαλύτερα απ’ αυτά που δικαιούνταν. 

Τα παραποιημένα παραστατικά αφορούν στην περίοδο από την 1η Οκτωβρίου του 2009 έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2010. Από τη δράση του κυκλώματος το ΙΚΑ ζημιώθηκε κατά 204.000 ευρώ, ποσό το οποίο η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει ήδη καταλογίσει στους υπευθύνους, ενώ ενημερώθηκαν το ΣΔΟΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Για τον εντοπισμό του κυκλώματος, αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος και έγινε διασταύρωση των ημερήσιων αποδείξεων των ταμειακών μηχανών των ταξί, σε συνδυασμό με τις μηνιαίες καρτέλες προγραμμάτων αιμοκάθαρσης δημόσιων και ιδιωτικών κέντρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφέρει ότι συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχων και διασταυρώσεων για όλες τις περιπτώσεις απόδοσης δαπανών ώστε να εντοπίζεται κάθε είδους διαφθορά και να καταλογίζονται οι ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.