Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΥΣΗΜΑ Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Στις «ισχυρές» σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ εστίασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, υποδεχόμενη τον Έλληνα ομολόγό της, Στ. Λαμπρινίδη, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της χώρας μας για «δημοσιονομική και διαρθρωτική...
μεταρρύθμιση».
Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις «ζωτικής σημασίας αποφάσεις» των Βρυξελλών για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και της κρίσης στην Ελλάδα ειδικότερα.
Αναφέρθηκε επίσης στην 71η εθνική επέτειο του «Όχι», την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την ελευθερία και το θάρρος του ελληνικού λαού, όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι και σήμερα η Ελλάδα καλείται να παλέψει με το ίδιο θάρρος. «Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι οικονομική», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός κάνει «μεγάλες αλλαγές, μεγάλες θυσίες», για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία «υγιής και ανταγωνιστική».
Και ενώ αυτές οι αλλαγές και οι θυσίες είναι σίγουρα επώδυνες, είναι απαραίτητες, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι σε βάθος χρόνου θα ωφελήσουν την Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων πολιτών.
Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε ειδική μνεία στην «πολύχρονη συμμαχία» ΗΠΑ-Ελλάδας. Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «κοινούς στόχους» για τη σταθερότητα και την ευημερία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στη διεύρυνση, εμβάθυνση και ενίσχυση αυτής της ήδη πολύ ζωτικής σημασίας σχέσης», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης, ευχαριστώντας την κ. Κλίντον για την υποδοχή, ανέφερε ότι η συνάντησή τους ήταν μια «θαυμάσια ευκαιρία» για να συζητήσουν μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα, για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την Ευρώπη. Χθες, τόνισε, ένα νέο φύλλο γύρισε στην Ευρώπη και «ελπιδοφόρες ημέρες είναι μπροστά μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για τις οικονομίες μας και τις τύχες μας, που σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεμένα όλα μαζί».
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στον «εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο ρόλο» που έχουν διαδραματίσει οι ΗΠΑ και η ίδια η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών «στη διάρκεια αυτών των δύσκολων μηνών». «Λέγεται συχνά ότι οι φιλίες δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια δύσκολων καιρών και αυτό έγινε όπως και στην "Ημέρα του Οχι"», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.