Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στα 7 δισεκατομμύρια θα φτάσει μέχρι τη Δευτέρα ο πληθυσμός της γης...




Tα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι μέχρι τη Δευτέρα ο πληθυσμός της γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια. Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Η κατάσταση του πληθυσμού της γης το 2011» αναφέρει ότι το...ορόσημο των 7 δισεκατομμυρίων μπορεί να αντικατοπτρίζει τα επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών που επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να επιβιώσουν της γέννας και να ζήσουν περισσότερο. Αλλά ένας από τους συντάκτες της έκθεσης επισημαίνει ότι επίσης μπορεί να υπογραμμίζει τις διαφορές μεταξύ των χωρών, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου είναι δύσκολο για τις κυβερνήσεις να παράσχουν επαρκείς πόρους στον αυξανόμενο πληθυσμό.


Η έκθεση αναφέρει ότι το 2011 το 60%του πληθυσμού της γης ζει στη Ασία και το 15% στην Αφρική. Αλλά επισημαίνει ότι ο πληθυσμός της Αφρικής αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τον πληθυσμό της Ασίας και αναμένεται να τριπλασιαστεί από ένα δισεκατομμύριο που είναι φέτος, σε 3,6 δισεκατομμύρια στις αρχές του 22ου αιώνα.

Oι πιθανότητες για ένα μέλλον με υγεία, σταθερότητα και ευημερία θα εξαρτηθούν από το πώς ο κόσμος θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος και τα οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.