Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΤΡΕΛΟ... SMS ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ



Ρεπορτάζ : Κώστας Τσαχάκης
(από το Έθνος)
Μέσω του κινητού τους οι πολίτες θα στείλουν μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το μήνυμα στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ, διαχωριζόμενα με έναν κενό... 
χαρακτήρα. Μέσω του κινητού τους οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ, διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα
Στείλτε μήνυμα από το κινητό σας για να γλιτώσετε το τέλος ακινήτων, προτρέπει το υπουργείο Οικονομικών ανέργους, πολύτεκνους και αναπήρους. Η... τρελή αυτή μέθοδος επιλέχθηκε από το υπουργείο, καθώς η ΔΕΗ δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει όσους εξαιρούνται πλήρως ή όσους πρέπει να πληρώσουν τέλος με μειωμένους συντελεστές.
Ετσι, ένα γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένο ειδικό τέλος ακινήτων. Μέσω του κινητού τους οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ, διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι απορρίφθηκε.
Στη συνέχεια η ΓΓΠΣ παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη ΔΕΗ και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλος, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.
Η πρώτη δόση
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ μετά την έγκριση της αίτησης. Τυχόν επιπλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Επίσης, sms θα στείλουν οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ, οι οποίοι και απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους για το ιδιοκατοικούμενο ακίνητό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.