Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Στην ενεργοποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα αρκετές εφορίες, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο.  Όπως κατήγγειλε στον...
ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

H πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, Φρόσω Σταυράκη, απαντώντας στην παραπάνω καταγγελία, επιβεβαίωσε ότι ο νόμος που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.