Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Συλλαλητήριο κατά της εργασιακής εφεδρείας, στο άγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε οργανισμούς της Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνονται στον κατάλογο για εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής...
εφεδρείας.

Εκπρόσωποι εργαζομένων από την ΕΛΒΟ, τον ΟΣΕ, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, το ΚΘΒΕ, την Εγνατία Οδό ΑΕ, το ΚΕΘΕΑ και άλλους οργανισμούς τόνισαν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντιθέτως υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν στις διοικήσεις των Οργανισμών να στείλουν λίστες για εργασιακή εφεδρεία στην κυβέρνηση.

Ο σύλλογος εργαζομένων στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς κάθε δικαστήριο και αρχή. Στη διαμαρτυρία που συνέταξε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Άρις Καζάκος αναφέρεται ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν είναι συμβατή ούτε με το διεθνές εργατικό, ούτε με το ευρωπαϊκό, ούτε με το κοινοτικό, αλλά ούτε και με το ελληνικό δίκαιο. 

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές του κόμματος Τάσο Κουράκη και Λίτσα Αμμανατίδου.

Με τους διαδηλωτές ενώθηκαν εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ που έκαναν στάση εργασίας και όλοι μαζί έκαναν πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.