Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γαλλογερμανική πρόταση για «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος


Screen_shot_2011-09-27_at_2.24.36_PM
Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την επίλυση της κρίσης χρέους δεν είναι επαρκείς, έγραψε σε άρθρο της στην εφημερίδα Financial Times Deutschland μια ομάδα οικονομολόγων, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων («σοφών») της γερμανικής κυβέρνησης, ενός συμβούλου της γαλλικής κυβέρνησης, ενός οικονομολόγου του «σκιώδους» συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς και του εκδότη της «Οικονομικής Ανασκόπησης του ΔΝΤ».
Oι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης ζήτησαν στο άρθρο τους να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα να διαγράψει το 50% του χρέους της, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για περισσότερη στήριξη στις τράπεζες που κατέχουν μεγάλα ποσά ελληνικών ομολόγων.
Το άρθρο έχει πολλά κοινά σημεία με το Plan B για την Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε από τα Βρετανικά ΜΜΕ (κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού EFSF μέχρι και το ποσό των 2 τρισ. ευρώ και περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών). Μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.