Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ !...





Οι συνδικαλιστές των ταξιτζήδων είναι το κλασικό δείγμα του κακού ελληνικού συνδικαλισμού.

Προσπαθούν εδώ και χρόνια να κρατήσουν τον κλάδο τους υποβαθμισμένο για να επιβιώσουν οι ίδιοι. Κλείνουν τα μάτια σε ότι κακό υπάρχει στο χώρο τους. Δεν κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν ένα προβληματικό επάγγελμα. Γιατί αν το κάνουν δε θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού θα φανεί ακόμη περισσότερο η ανεπάρκεια τους.

Διεκδικούν το μεροκάματο τους από την κοινωνία, που όμως δεν την υπηρετούν σωστά όταν εργάζονται και την τιμωρούν όταν απεργούν.

Έχουν υιοθετήσει μια συμπεριφορά υπεράνω των νόμων. Και την εφαρμόζουν με τρόπο προκλητικό για να την επιβάλουν δια του φόβου.

Εδώ και χρόνια συγκάλυψαν κάθε μαύρη και φοροδιαφεύγουσα συναλλαγή για την αγοραπωλησία των αδειών τους.

Ανέχθηκαν τη μαύρη εργασία στα ταξί τους. Αδιαφόρησαν για τους κακούς τρόπους και την αγενή συμπεριφορά πολλών συναδέλφων τους.

Δε δέχθηκαν καμία επιμόρφωση.

Δε σεβάστηκαν κανένα νόμο που δεν τους βόλευε.

Έκαναν διπλές και τριπλές μισθώσεις ενώ απαγορευόταν.

Κινούνταν στις λεωφορειολωρίδες ενώ δεν τους επιτρεπόταν.

Παραβίαζαν τα "ρολόγια" και κορόιδευαν αυτούς από τους οποίους ζητούν σήμερα συμπαράσταση.

Υπερχρέωναν τουρίστες και έκαναν την Ελλάδα διεθνώς ρεζίλι (ακόμα και σήμερα σε όλες τις έρευνες αυτό που οι ξένοι θεωρούν ως χειρότερο στη χώρα είναι τα ταξί!)

Και κάθε φορά που διεκδικούσαν εμπόδιζαν τις ελεύθερες μετακινήσεις και στρέφονταν κατά της κοινωνίας που ζητούσαν να τους στηρίξει. Έκλειναν όπως και τώρα δρόμους και λεωφόρους. Βιαιοπραγούσαν κατά των συναδέλφων τους που ήθελαν να εργαστούν.

Τώρα διαμαρτύρονται με τη γνωστή τους "παλικαριά" στην πιο ακραία της μορφή γιατί δε νομιμοποιείται η παρανομία τους. Βεβαίως σε ένα κράτος που σχεδόν πάντα νομιμοποιεί καθετί παράνομο - εσχάτως το έκανε με τα αυθαίρετα- μπορεί να έχουν και δίκιο!

Μπορεί να πρέπει να συνεχίσουν να αρνούνται να αναρτήσουν μέσα στα ταξί τους τις άδειες με τις φωτογραφίες τους ώστε να ξέρουμε ποιοί είναι νόμιμοι και ποιοί όχι.

Μπορεί να θέλουν να παραμείνουν κλειστό λόμπυ για να εμπορεύονται αφορολόγητα τις άδειες που έχουν.

Μπορεί να πρέπει να εξακολουθήσουν να φέρονται με αγένεια και περιφρόνηση προς κάθε νόμο που δεν τους βολεύει.

Μπορεί να πρέπει να συνεχίσουν να χτίζουν την πελατειακή σχέση με όποιον πολιτικό τους "χαιδεύει".

Μπορεί να πρέπει όλοι εμείς να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τις κακές τους υπηρεσίες και τους κακούς τρόπους τους.

Μπορεί;

Όχι δεν μπορεί!

Δε φρόντισαν μόνοι τους να διορθώσουν όλα αυτά. Γιατί οι συνδικαλιστές τους λειτούργησαν σαν πάτρωνες και όχι σαν υπεύθυνοι επαγγελματίες που επιδιώκουν βελτίωση του κλάδου τους.

Και τώρα που τους "πούλησαν " οι πολιτικοί -αυτό αργά ή γρήγορα θα γινόταν- και τους γυρνά την πλάτη με αγανάκτηση από τα όσα έχει περάσει το σύνολο της κοινωνίας φτάνουν σε ακρότητες. Κανείς δεν κέρδισε την κοινωνία επειδή τον φοβόταν. Είναι κλασική τυραννική τακτική που δεν περνά πια.

Ας ταλαιπωρηθούμε λοιπόν λίγο μέχρι να το πάρουν απόφαση. Μετά στην ελεύθερη αγορά θα πρέπει να μάθουν να μας εξυπηρετήσουν.

Υ.Γ. Στον κλάδο υπάρχουν και πολλοί έντιμοι, ευσυνείδητοι και πραγματικοί επαγγελματίες. Και όλοι μας έχουμε τους συναντήσει και έχουμε αναρωτηθεί γιατί οι υπόλοιποι να μην είναι σαν κι αυτούς...

Του Λ. Νικολάου από το NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.