Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πιθανή αποχή της Ιταλίας από την επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα


XRIMANEWS.GRΑίτημα εξαίρεσης από καταβολή της επόμενης δόσης του πακέτου για την Ελλάδα φέρεται, σύμφωνα με πηγές του Reuters, να εξετάζει η Ρώμη, καθώς τα spread των ιταλικών ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα ενώ τα επιτόκια στη δημοπρασία της Πέμπτης έφτασαν το 5%. 

«Δεν έχει ληφθεί απόφαση, πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το κόστος του (ιταλικού) δανεισμού την περίοδο της εκταμίευσης» ανέφεραν ανώνυμα αξιωματούχοι.

Το σχέδιο διάσωσης περιέχει ρήτρα δυνατότητας εξαίρεσης μία χώρας που συμμετέχει εάν τα επιτόκια δανεισμού της είναι υψηλότερα από τα ελληνικά. Όταν μία χώρα επιλέξει να κάνει χρήση της ρήτρας,
είτε το μερίδιό της καλύπτεται από τις υπόλοιπες είτε μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τις άλλες χώρες για να καλύψει τη ζημιά.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της νέας δόσης του ελληνικού δανείου, η Ιταλία είπε ότι ίσως χρειαστεί να κάνει χρήση της εν λόγω ρήτρας.

Οι Ιταλοί «δεν έχουν αποφασίσει είτε έτσι είτε αλλιώς» (υπέρ ή κατά της συμμετοχής), ανέφερε πηγή της ευρωζώνης που γνωρίζει τις λεπτομέρειες της τηλεδιάσκεψης. Δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαιώσε στο πρακτορείο ότι η Ρώμη εξετάζει χρήση της ρήτρας.
Σημειώνουμε πως την πληροφορία μετέδωσε πρώτο στην Ελλάδα και νωρίτερα από τα διεθνή ΜΜΕ όπως το Reuters το XrimaNews.gr, με πηγή τους λογαριασμούς twitter Ευρωπαϊων δημοσιογράφων που την μετέφεραν,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.