Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Λουκέτο» για 48 ώρες θα βάλουν την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη συγκοινωνίες, μεταφορές, δημόσιες υπηρεσίες και Ταμεία, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις Συγκοινωνίες οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. 
Το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ. 
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και στα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους αγώνες Special Olympics. 
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ προσανατολίζονται να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με ολιγόωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη συγκέντρωση της Τρίτης, στο Πεδίον του Αρεως, και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. 
Προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών θα προκληθούν, λόγω της 48ωρης απεργίας. Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν, είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης, καθώς στην ουσία κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος. 
Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. 
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν αποφάσισε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ωστόσο άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν. Ειδικότερα, 48ωρη απεργία (27 και 28 Ιουνίου) θα πραγματοποιήσουν οι ΠΕΜΕΝ - Στεφενσων (μηχανικοί) και ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονικοί των πλοίων). Επίσης, 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί). 
Επίσης, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Νοσοκομεία Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι, καθώς τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 28 και 29 Ιουνίου, αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Οι παραπάνω φορείς των επαγγελματιών υγείας προχωρούν στην 48ωρη κινητοποίηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καταγγέλλοντας υποβάθμιση του τομέα υγείας της χώρας. Τοπική αυτοδιοίκηση 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Επίσης, στο πλαίσιο των αγωνιστικών αποφάσεων, θα προχωρήσει σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ της Φυλής και της Μαυροράχης, από την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 12.00 το βράδυ. Παράλληλα, κάλεσε σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην περικύκλωση της Βουλής. 
Συγκεντρώσεις Την Τρίτη 28 Ιουνίου (πρώτη ημέρα της γενικής απεργίας) έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.