Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΑ ΜΗ ΣΠΙΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΖΗΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» «Ανοίξτε τους λογαριασμούς για να δούμε αν υπάρχει σκάνδαλο»


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των προέδρων των μεγάλων σωματείων της ΔΕΗ ζήτησε ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με όσα λέγονται περί χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.
Καλεί, όμως, τον εισαγγελέα να παρέμβει και για το σκάνδαλο που έχει καταγγείλει ο «Σπάρτακος», σχετικά με διαφυγόντα κέρδη της ΔΕΗ εξαιτίας της υπολειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης, λόγω έλλειψης λιγνίτη.
«Να πέσει άπλετο φως και αν υπάρξουν ευθύνες να αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν», δήλωσε για το άνοιγμα των λογαριασμών των συνδικαλιστικών στελεχών ο Γ. Αδαμίδης, ο οποίος είναι συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στην Πτολεμαΐδα.
«Πόθεν έσχες» για συνδικαλιστές και Δ.Σ.
«Δεν ξέρω αν κάποιοι συνδικαλιστές "τα πήραν", αλλά υπάρχει μια προσπάθεια σπίλωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ και πρέπει να γίνει κάθε ενδεδειγμένη παρέμβαση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο γύρω από τα υποτιθέμενα σκάνδαλα στο συνδικαλιστικό κίνημα», μας είπε όταν τον ρωτήσαμε αν γνωρίζει κάτι κι έκανε αυτή την πρόταση.
Ζήτησε, ακόμη, να εφαρμοστεί το «πόθεν έσχες» για τα μέλη της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και για τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ, ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι προνομιούχοι ή όχι.
Ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια να διαρραγεί η δυναμική και η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ από αυτούς που θέλουν να απαξιώσουν και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ για να αποδυναμώσουν τον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.
«Αντιδρούν με λασπολογίες, ψεύδη και "ανακαλύψεις" που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου και του αστεϊσμού. Πορίσματα, στοιχεία, εκτιμήσεις, εισαγγελείς και... εισαγγελείς βάλλουν κατά του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ για δήθεν σκάνδαλα, ατασθαλίες, παρανομίες», επισήμανε και πρόσθεσε:
«Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, που τα συνδικάτα ετοιμάζονται να δώσουν μάχη, κάποιοι προσπαθούν να μας κάμψουν προφασιζόμενοι πολλά και διάφορα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι ο αγώνας απαιτεί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Απαιτεί να κλείσουμε τα αφτιά μας στις Σειρήνες και να επικεντρωθούμε στους στόχους και στις διεκδικήσεις που έχουμε βάλει».
Για τον ΑΗΣ Μελίτης ο Γ. Αδαμίδης είπε ότι η δυναμικότητά του είναι 330 μεγαβάτ, αλλά παράγει μόνο 220 μεγαβάτ. Η πρόβλεψη ήταν να τροφοδοτείται με λιγνίτη από τα ορυχεία Αχλάδας, στη Βεύη και στο Κλειδί.
Ομως με την έναρξη της λειτουργίας του το 2003 στη Βεύη υπήρξαν προβλήματα με τον ιδιώτη-εκμεταλλευτή. Το εν λόγω ορυχείο δεν έστειλε ποτέ λιγνίτη στον ΑΗΣ, δημεύτηκε και έκτοτε έγιναν διάφοροι διαγωνισμοί για παραχώρησή του σε ιδιώτη, που ακυρώθηκαν.
Με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ορίστηκε Επιτροπή Παραχώρησης η οποία δεν προχώρησε το θέμα 18 μήνες και το ορυχείο παραμένει κλειστό. Το 2006 έγινε κατολίσθηση στο ορυχείο στο Κλειδί, που δεν επιτρέπει την εξόρυξη λιγνίτη και ο ΑΗΣ Μελίτης τροφοδοτείται μόνο από το ορυχείο της Αχλάδας, που δεν επαρκεί.
Γι' αυτό κατά διαστήματα ο ΑΗΣ τίθεται σε αναγκαστική συντήρηση. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Η συντήρηση για το 2011 ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αλλά άρχισε πριν από 45 μέρες επειδή ξέμεινε από λιγνίτη.
«Είναι κι αυτό ένα σκάνδαλο το οποίο έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, η ΔΕΗ χάνει κέρδη, αφού αναγκάζεται να βρίσκει από αλλού (ίσως και από εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας) τα 110 μεγαβάτ που χάνει στον ΑΗΣ Μελίτης, κι όμως ουδείς ασχολείται και ουδείς εισαγγελέας παρεμβαίνει», παρατήρησε ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.