Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΑΠΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΜΑ!

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ TV ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Τη στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από ταπρογράμματα λιτότητας και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ή στην καλύτερη περίπτωση από το διαρκές πάγωμα των μισθών, το μεσαιωνικό θέαμα του πριγκηπικού γάμου στη Βρετανία, αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ.
Αρκετές μέρες πριν την τελετή της Παρασκευής, τα κυρίαρχα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στην Ελλάδα αλλά καιδιεθνώς, ασχολιόντουσαν με το ποιοί ξένοι ηγέτες (μεταξύ των οποίων και αρκετοί δικτάτορες...) θα παρευρεθούν, πόσοι τουρίστες θα μεταβούν στο Λονδίνο, ποιά η ιστορία αγάπηςτων νεόνυμφων, και άλλα πολλά που θυμίζουν σαπουνόπερατης μεσημεριανής της μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης.
Τόσο η ίδια η τελετή του γάμου με την προκλητικότατη χλιδήτων καταλοίπων της φεουδαρχίας, αλλά κυρίως η υπερπροβολή αυτής, αποτελεί μια χυδαία πρόκληση και προσβολή των λαών. Μια πρόκληση που αντιμετωπίζει τους λαούς, ως  αδαή "όχλο" που απλά διψά για άρτο και θεάματα!
Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, την ώρα που όλοι οι δημοσιογράφοι "βιτρίνας" ασχολιούνται με τον"παραμυθένιο γάμο", ο οικονομικός τύπος προιδεάζει για το κύμα λιτότητας που θα εξαπολυθεί πολύ σύντομα ενατίον του βρετανικού λαού με αφορμή το δημόσιο έλλειμμα της χώρας (10,1% του ΑΕΠ). Πριν από λίγους μήνες άλλωστε η βρετανική νεολαία έδωσε σκληρές μάχες ενάντια στην επιβολή διδάκτρων έως και 9000 λίρων ετησίως στα βρετανικά πανεπιστήμια!
Στην Ελλάδα, ο λαός ζει εδώ και 1 χρόνο έναν απίστευτο μνημονιακό εφιάλτη, καθώς οι άνεργοι ίσως και να είναι πλέον περισσότεροι από τους πλήρως απασχολούμενους! Όσα συγκροτήματα των media, αναδεικνύουν τον πριγκηπικό γάμο σε πρώτο θέμα της επικαιρότητας ελπίζουν πως έτσι θα καταφέρουν να δώσουν στο λαό μια παραμυθένια εικονική πραγματικότητα, υποκατάστατο της ρημαγμένης ζωής του!
Σε αυτήν όμως την προσπάθεια θα αποτύχουν οικτρά, καθώς οι πλέον δοκιμαζόμενοι λαοί της Ευρώπης και ειδικότερα ο ελληνικός, πλέον έχουν μόνο οργή μέσα τους! Το κατά πόσον αυτή η οργή θα είναιβουβή ή θα εκφραστεί σε κινήματα προοδευτικών και σοσιαλιστικών ανατροπών, είναι ζήτημα τηςΑριστεράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.