Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με την οποία εισηγούνται «την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. στον Τύπο»...

Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Γ.Χαραλαμπόπουλο, προτείνουν η εμπορική δημοσιότητα, η οποία είναι απαραίτητη για λόγους διαφάνειας και πληροφόρησης των συναλλασσομένων, να γίνεται μέσω της καταχώρησης των ισολογισμών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για νέα προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, η οποία «επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των εταιρειών (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.)» και «μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου». Τονίζει δε ότι θα αγωνιστεί «με κάθε μέσο» για να αποτραπεί η επιχειρούμενη ανατροπή.

Αναφερθείς στο θέμα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα φέρει μια υπεύθυνη ρύθμιση που θα αφορά όλες τις δημοσιεύσεις και όχι μόνο τους ισολογισμούς», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενταχθεί η επίμαχη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την προστασία του ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι «θέλει μια σοβαρή και πλήρη μελέτη και αντιμετώπιση το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.