Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ''ΤΗΛΕΔΙΟΔΙΟ''


Μία νέου τύπου ηλεκτρονική κάρτα διοδίων, γνωστή ως «τηλεδιόδιο», προωθεί η κυβέρνηση, που θα είναι συμβατή με όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας και της ΕΕ και θα ενημερώνει ηλεκτρονικά κεντρικό σύστημα καταγραφής διελεύσεων και εσόδων αποτελεί τον νέο στόχο του υπουργείου Υποδομών...

Προς αυτό το σκοπό, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας υπέγραψε απόφαση με την οποία συστήνεται σχετική επιτροπή «για την επίτευξη και διασφάλιση της Εθνικής Διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων και την εξέταση θεμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων ή μεγάλων τεχνικών έργων με διόδια».
Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι η «προώθηση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την επίτευξη και διασφάλιση της Εθνικής Διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων και την εμπορική εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων ή μεγάλων τεχνικών έργων με διόδια».
Όπως σημειώνεται στο «Βήμα», το «τηλεδιόδιο» θεσπίστηκε στη χώρα μας το 2007 με προεδρικό διάταγμα του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 52/2004. Ο τελικός στόχος του νομοθετήματος είναι να κινείται ο οδηγός σε στην Ελλάδα και την Ε.Ε. «με μία συσκευή και ένα συμβόλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.