Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ


Κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση που καλείται να λάβει νέο πακέτο μέτρων για την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του δανείου, το οποίο μαζί με τις αποκλίσεις ξεπερνά τα 24 δισ. ευρώ έως το 2015. Η εξέλιξη προβληματίζει και την... 
Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στην έκθεσή της εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία του προγράμματος, που αντιμετωπίζει νέα εμπόδια στην ολοκλήρωσή του.

Το επικαιροποιημένο πακέτο μέτρων πυροδότησε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη ΝΔ να επιμένει στην παραίτηση του υπουργού οικονομικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καθησυχάζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει. 

«Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ας μην καταστροφολογούμε και ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά έτσι όπως συμβαίνουν» δήλωσε πάντως ο Γιώργος Πεταλωτής. 

Σοβαροί αναλυτές όμως διαφωνούν με την κυβέρνηση, και ζητούν πιο δραστικά μέτρα που ενδεχομένως θα πρέπει να ξεφεύγουν ακόμα και από τις κατευθύνσεις των δανειστών μας. 

Ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαμουργκέλης τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι η πολιτεία και το υπουργείο πρέπει να σχεδιάσουν και να ανασχεδιάσουν συνολικά μία πολιτική και όχι να υλοποιεί απλώς αυτό που θα της πει η τρόικα. «Πρέπει να τα βάλουν κάτω να μελετήσουν την ελληνική οικονομία και να πουν που πονάει για να κάνουμε κάτι» σημείωσε. 

«Οι επιφυλάξεις μου για το τελικό αποτέλεσμα γίνονται όλο και πιο βαθιές και πιο σοβαρές. Φοβάμαι ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία τόσο ήρεμα όπως την υπολογίζαμε ή όπως θέλαμε να την πιστεύουμε» σημείωσε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ ο οικονομολόγος και Ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης. 

Διάχυτη είναι η ανησυχία και στην χρηματιστηριακή αγορά. Η εβδομάδα που ξεκίνησε με προσδοκίες ότι η συγχώνευση Εθνικής Tράπεζας - Alpha Bank ίσως δεν κατέληγε σε ναυάγιο, εξελίχθηκε σε ένα έντονο πτωτικό ράλι που έφτασε στο πενθήμερο στο -7,7% με τις ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για χαλάρωση των αποκρατικοποιήσεων, να κάνουν ακόμα χειρότερο το κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.