Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

hetΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ... Τα παίρνουν από τον ΟΑΕΔ και απολύουν


Καταστρατήγηση ακόμη και των συμβατικών υποχρεώσεων πολλών επιχειρήσεων που έχουν κάνει χρήση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), καθώς, όπως διαπιστώθηκε, εταιρείες που επιδοτούνται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας προχωρούν σε απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων.
Η «αποκάλυψη» έγινε τυχαία, έπειτα από την προσπάθεια εταιρείας να μειώσει το μισθό ενός υπαλλήλου της, με τους συνδικαλιστές να διαπιστώνουν τελικά πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ με την προϋπόθεση να διατηρεί τις θέσεις εργασίας του προσωπικού και τις εργασιακές σχέσεις.
«Δυστυχώς με τους τελευταίους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση όλα πλέον είναι υπέρ των εργοδοτών. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος με συνέπεια η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας να κυριαρχούν και στην Κρήτη» δήλωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με επιστολή του προς τη Λούκα Κατσέλη ζητά την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να σταματήσει η ασυδοσία στην αγορά.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου είχε δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που δεν θα τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους θα «βγαίνουν» από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και θα πρέπει να επιστρέψουν τις επιχορηγήσεις.
Παράλληλα οι συνδικαλιστές ζητούν την ανάρτηση στο Διαδίκτυο -βάσει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για διαφάνεια- όλων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιχορήγησης, καθώς και τον αριθμό των επιδοτούμενων θέσεων με δεύτερη επιστολή τους προς τον περιφερειακό διευθυντή Κρήτης του ΟΑΕΔ. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.