Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

“Πολύ νέος για να μην εργάζομαι, αλλά πολύ ηλικιωμένος για να βρω μια θέση εργασίας"


longtermbyage
Μια νέα έκθεση της Pew via washingtonpost για τη μακροχρόνια ανεργία στην Αμερική , καταλήγει σε απογοητευτικά συμπεράσματα:
Τριάντα τοις εκατό αυτών που είναι άνεργοι,  είναι άνεργοι για ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια ανεργία). Αυτό ισοδυναμεί με 4,2 εκατομμύρια ανθρώπων - περίπου όσο ο πληθυσμός της πολιτείας του Κεντάκι - 25 τοις εκατό περισσότεροι άνθρωποι πλήττονται από τη μακροχρόνια ανεργία σε σχέση με ένα χρόνο πριν (τον Δεκέμβριο του 2009, 3.4 εκατ).
Χρησιμοποιώντας δεδομένα CPS, το Pew υπολόγισε ότι η επίμονη του προβλήματος της μακροχρόνιας ανεργίας εμφανίζεται ανεξαρτήτως των τομέων της εκπαίδευσης και σε συγκεκριμένες ομάδες ηλικιών,κυρίως όσων είναι άνω των 55 ετών.
Επιπλέον, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, προβλέπει περιορισμένο μόνο δίχτυ προστασίας κατά της μακροχρόνιας ανεργίας - τα ποσοστά είναι παρόμοια σε όλες τις βαθμίδες : 31% των ανέργων με πτυχίο, ήταν εκτός εργασίας για ένα έτος ή περισσότερο, σε σύγκριση με 36% στους απόφοιτους λυκείου και 33% σε αυτούς που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο.
Η αλληλεπίδραση μεταξύ της ηλικίας και της ανεργίας, είναι πραγματικά το πιο ανησυχητικό στοιχείο. Σε κάποιο επίπεδο, έχουμε μια ηλικιακή πτυχή της «διαρθρωτικής ανεργίας». Πολλοί ηλικιωμένοι εργαζόμενοι έχουν διαπιστώσει ότι οι απλά εργοδότες δεν θέλουν να τους προσλάβουν. Πρόκειται, όπως σύμφωνα με τα λόγια ενός άνεργου, οποίος αναζητεί εργασία στο Warren County, NJ, για ανθρώπους που είναι : πάρα πολύ νέοι ώστε να μην εργάζονται, αλλά πολύ ηλικιωμένοι για να βρουν μια θέση εργασίας .
Όταν υποβάλουν αίτηση για θέσεις απασχόλησης,  πολύ χαμηλότερες από την προηγούμενη θέση τους, απορρίπτονται καθώς έχουν περισσότερα προσόντα από τις απαιτήσεις της θέσης . Οι εργοδότες προτιμούν νεότερους εργαζόμενους, καθώς υπάρχει η  παραδοχή ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα είναι καλύτεροι στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, από ότι οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας .
Τελικά, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυτή θα μειωθεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ένας πυρήνας μερικών εκατομμυρίων ανέργων - λίγο μεγαλύτερης ηλικίας σε μια αδύναμη αγορά εργασίας, που τους θεωρεί  όλο και λιγότερο απασχολήσιμους, λόγω της ηλικία τους και το χρόνο παραμονής τους εκτός εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.