Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απίστευτα και όμως χριστιανικά: Τα ''γαλικά" μητροπολίτη πολιτευτή σε ορκομωσία στη Δημητσάνα (video)

Στη Δημητσάνα ο Δεσπότης (αυτοαποκαλούμενος τρελός και διάδοχος του Γρηγορίου Ε)
"επιτίθεται" σε σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, λόγω του πολιτικού όρκου.  

Σχετικό: «Καλλικράτης»: Το τελικό κείμενο του ΦΕΚ (Βλ. άρθρα 52 και 54)

Σκληρές κουβέντες αντάλλαξαν ο οικείος μητροπολίτης  Γορτυνίας Ιερεμίας,  με τους εκπροσώπους της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης , κατα την τελετή ορκωμοσίας στη Δημητσάνα. Ο μητροπολίτης Ιερεμίας εξοργίστηκε, όταν εκπρόσωποι της Λαϊκής Συπσείρωσης τους ζήτησαν αναποχωρήσει , καθώς  σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν προβλέπεται παρουσία ιερέων σε τελετές ανάληψης καθηκόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»  ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας στη Δημητσάνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Εγώ εκείνη την ώρα υπερασπίστηκα τα δίκαια της Εκκλησίας, όχι τον εαυτό μου προσωπικά. Ο εν λόγω κύριος έβρισε την Εκκλησία».
«Εγώ καλέστηκα να τελέσω τον αγιασμό και την ορκωμοσία και τα έβαλα με τον Δήμαρχο γιατί με κάλεσε,  εγώ εκλήθη με το ιερατείο και πήγα κατά καθήκον να τελέσω την ορκωμοσία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. ...

Στο απίστευτο βίντεο που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο διαδίκτυο, ο μητροπολίτης Γορτυνίας Ιερεμίας, που την προηγούμενη Δευτέρα είχε εμφανιστεί λάβρος σε κήρυγμα καταδικάζοντας "ως έργο του Σατανά" την Κάρτα του Πολίτη  επικαλούμενος προφητείες, εκρήγνυται κατά των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν σε άθεο κράτος την Ελλάδα και φωνάζοντας "ντροπή σας" σε έντονο ύφος, ενώ παρευρισκόμενοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.
Αιτία της έκρηξης και της φραστικής επίθεσης εναντίον των εκπροσώπων του ΚΚΕ ήταν η ανάγνωση δήλωσης από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννη Φράγκου, ότι κατά το νόμο,  δεν προβλέπεται η παρουσία ιερέων σε τελετές ανάληψης καθηκόντων από τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
"Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού" κατέληξε στο τέλος της δήλωσης ο Γιάννης Φράγκος, κάτι το οποίο προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του μητροπολίτη Γορτυνίας.
Είχε μόλις ολοκληρώσει την τελετή αγιασμού και στρεφόμενος προς τους εκπροσώπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" άρχισε να φωνάζει:
"Άκου να σου πω, εδώ είναι η πατρίδα του αγίου Γρηγορίου Ε' και να με πας στα δικαστήρια. Ντροπή σου, προσπαθείτε να κάνετε άθεη την πατρίδα. Άντε να χαθείτε!" και παράλληλα άρχισε να κινείται απειλητικά προς την πλευρά όπου στεκόταν ο Γιάννης Φράγκος και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες που βρίσκονται στην τελετή, προσπαθούν να τον συγκρατήσουν, ενώ ακούγονται φωνές: "Όχι, να μην τους περάσει... αίσχος!"....
Ωστόσο ο μητροπολίτης επιμένει να αποχωρήσει από την τελετή: "Διαμαρτύρομαι και εξέρχομαι" επιμένει οΙερεμίας Γορτυνίας και καλεί όλους τους ιερωμένους που βρίσκονται εκεί να τον ακολουθήσουν: "Όλοι οι ιερείς να βγουν. Είπε ότι από το νόμο δεν επιτρέπεται η παρουσία ιερέων...διαμαρτύρομαι...όλοι οι ιερείς έξω" συνεχίζει, "να μάθετε ότι εδώ έχετε έναν τρελό δεσπότη".
Οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, εξηγώντας στον ιερέα ότι επρόκειτο απλώς για μία δήλωση που τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν δικαίωμα να διαβάσουν, ωστόσο από τους παρευρισκόμενους ακούγονται φωνές που προτρέπουν τόσο τον μητροπολίτη, όσο και τους ιερείς να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα ειπώθηκαν και όπως φαίνεται η τελετή κλείνει επεισοδιακά, όπως άρχισε. 
Δείτε το βίντεο:

epeisodiaki_orkomosia_dimitsana
Ανέβηκε από News247. - Νέα video από όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.