Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ"

Τη σύσταση μιας τριμερούς επιτροπής, που θα αποτελείται από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα ετοιμάζει τα νομοσχέδια σε συνεργασία με τους υπουργούς, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου...

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να υπάρξει «μορατόριουμ ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς είχε τεθεί ζήτημα αναδιοργάνωσης με αφορμή την υπουργοποίηση των κ.κ. Κουτσούκου, Κουσελά και Όθωνα που είναι μέλη του οργάνου.

Ο κ. Παπανδρέου, εξάλλου, ανέφερε ότι κρίνεται δύσκολη η σύγκληση, μέχρι τα Χριστούγεννα, του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλεγεί νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το «συμμάζεμα» του κόμματος, η αναγκαιότητα «ανοιχτής ζύμωσης» μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και συνδικαλιστών, ενώ χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι οι ΔΕΚΟ και οι συνδικαλιστές είναι «σπλάχνα από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ.

Άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν περιελάμβαναν την επεξεργασία του κειμένου του Μνημονίου από τον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και η έκδοση ενός φυλλαδίου, όπου, με πράσινο χρώμα, να σηματοδοτούνται ποια μέτρα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και με κόκκινο ποια έχουν επιβληθεί και είναι σκληρά.

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τα μέλη του για την πορεία της οικονομίας και για την κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιρλανδία, ενώ τους διένειμε και ενημερωτικό υλικό για τον Προϋπολογισμό.

Στη Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε επίσης ότι πρέπει να δοθεί μια «εκλαϊκευμένη απάντηση» για το τι σημαίνει άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ σημειώθηκε ότι σε μελλοντική συνεδρίαση του οργάνου θα είναι παρών ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να γίνει συζήτηση γύρω από ζητήματα ανάπτυξης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλής Καρχιμάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία για την έναρξη «ευρύτατου κοινωνικού» διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, με σαφές χρονοδιάγραμμα. Η πρωτοβουλία ολοκληρώνεται έως τον ερχόμενο Μάιο με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια. Ο ίδιος έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις του Κινήματος να καταγράψουν 2 - 3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.