Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο δήλωσε το Σάββατο ότι θα μειώσει το έλλειμμα της χώρας του. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι η Μαδρίτημπορεί να χρειάζεται σχέδιο στήριξης, ο Χοσέ Θαπατέροτόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιβολή των μέτρων λιτότητας...

«Αν είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα το κάνουμε» δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με 37 διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων ισπανικών εταιρειών.

Το οικονομικό «πλάνο» της κυβέρνησης στηρίζεται σε τρεις άξονες: στη μείωση των δημόσιων δαπανών, στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την αναδιοργάνωση των αποταμιεύσεων και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (συντάξεις, αγορά εργασίας και τομέας ενέργειας), σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τον τρίτο άξονα, η ισπανική κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να τις θέσει σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι «πιο παραγωγική και ανταγωνιστική».

Η Μαδρίτη εκτιμά ότι η ανεργία -που κυμαίνεται στο 20% προς το παρόν- θα βρεθεί στο 19,3% για το 2011.

Κεντρικό σημείο του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η πρόβλεψη ότι η ισπανική οικονομία θα αυξηθεί κατά 1,3% το 2011, εκτίμηση όπως που κάποιοι θεωρούν υπεραισιόδοξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.