Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο κ. Σαμαράς χάνει το «στοίχημα Κικίλια»...


ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής δεν «τραβάει» παρά τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ
«Είμαι νέος και άφθαρτος» . «Δεν έχω σχέση με τους κλασικούς πολιτικούς» . «Είμαι αυτοδημιούργητος» . Αυτές οι τρεις φράσεις κυριαρχούν στο πολιτικό λεξιλόγιο του κ. Β. Κικίλια, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο των νεοδημοκρατών, ανεπιτυχώς ως αυτή τη στιγμή, αφού τα μηνύματα που υπάρχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρνητικά. Τα ... 
χαρακτηριστικά που προβάλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ θα ήταν «εισιτήριο» για μια καλή εμφάνιση σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, για τον κ. Κικίλια, προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά , ο προεκλογικός αγώνας δεν εξελίσσεται ομαλά και «χάνει» με πολλούς πόντους διαφορά.

Για να ανατραπεί η εικόνα και να συμμετάσχει ο κ. Κικίλιας στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η Ρηγίλλης τις τελευταίες δέκα ημέρες «θα τα παίξει όλα για όλα», όπως λένε κορυφαία στελέχη, και το μήνυμα που στέλνουν είναι: «Ψήφος στον Κικίλια σημαίνει στήριξη στον Σαμαρά». Οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά αντιλαμβάνονται ότι αν δεν πάει καλά η υποψηφιότητα του κ. Κικίλια θα ανοίξει ένας ευρύτερος κύκλος συζητήσεων την επομένη των εκλογών, ενώ πολλοί θα ασκήσουν και κριτική για την κίνηση να επιλεγεί νέος υποψήφιος. Επίσης ενδεχόμενη αποτυχία του κ. Κικίλια, η οποία θα επισημοποιηθεί κυρίως με τη μη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα αποτελέσει για αρκετά στελέχη αποδοκιμασία μιας προσωπικής επιλογής του κ. Σαμαρά.

Ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής πρέπει να βάλει πολλά τρίποντα για να μπορέσει να ανατρέψει τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις, ώστε να είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Παρά τις πολιτικές και επικοινωνιακές ενέσεις που του δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, η κατάσταση δεν αλλάζει και η απογοήτευση κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών. Το «σύστημα» που ακολουθεί ο νεαρός υποψήφιος δεν αποδίδει, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές της Περιφέρειας όχι μόνο δεν του δίνουν ασίστ αλλά ούτε του αφήνουν χώρο να παίξει, έστω και στα δικά τους πολιτικά γήπεδα. «Εχω πάρει πολύ μεγάλο ρίσκο» έχει πει ο κ. Σαμαράς αρκετές φορές σε συζητήσεις με κομματικά στελέχη, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της επιλογής του. Ο ίδιος ανέμενε να τύχει η απόφασή του καλύτερης αποδοχής, αλλά αυτό που λένε στη Ρηγίλλης είναι ότι στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής απουσιάζουν παντελώς οι βουλευτές. «Δεν φταίμε εμείς. Ας υπήρχε μια πιο στιβαρή υποψηφιότητα και ας αφήναμε τα πειράματα για μετά» λένε αρκετοί εξ αυτών που αρνούνται τις επικρίσεις των «προεδρικών».

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δίνει συνεχώς πολιτικές πάσες στον κ. Κικίλια, τον οποίο έχει μαζί του όπου περιοδεύει στην Αττική. Μάλιστα προ ημερών, στο Δημαρχείο Χαλανδρίου, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών τού έσφιξε το χέρι για άλλη μία φορά και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Η μάχη που δίνουμε πηγαίνει πολύ καλύτερα και έχει ανησυχήσει πάρα πολλούς» είπε θέλοντας να τονώσει το ηθικό των νεοδημοκρατών που δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα από την υποψηφιότητα.

Ο κ. Κικίλιας, για να κερδίσει την προσοχή των νεοδημοκρατών, ως και χωρίς μικρόφωνο μίλησε σε πρόσφατη εκδήλωση γυναικών, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και οι συνάξεις που διοργανώνουν οι βουλευτές με πολιτικούς φίλους τους, παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη. «Τσάι και συμπάθεια ή tea party» λένε χαριτολογώντας ορισμένα στελέχη που αναγνωρίζουν ότι το ποσοστό του κ. Κικίλια στην Αττική και η συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο θα είναι κομβικής σημασίας για το κόμμα.

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.