Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Tα ορφανά golden boys που έπαιρναν επίδομα φτώχειας !!!


goldenboys1Επίδομα φτώχειας από το κράτος φρόντισαν να παίρνουν τα προηγούμενα χρόνια  χιλιάδες golden boys  τα οποία έκρυβαν από την Εφορία τα επιχειρηματικά κέρδη που εισέπρατταν από τις εταιρίες.
Τα… ορφανά μεγαλοστελέχη εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ( Γ. Γ. Π. Σ) μετά το πρόγραμμα των ελέγχων για την επιχειρηματική αμοιβή που έθεσε σε εφαρμογή ο επικεφαλής της Υπηρεσίας  Διομήδης Σπινέλλης.
Από τις αντιπαραβολές που έγιναν μεταξύ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας διετίας 2009-2010με τις αντίστοιχες δηλώσεις φόρου των επιχειρήσεων διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες μεγαλοστελέχη απέφυγαν να δηλώσουν  την επιχειρηματική τους αμοιβή στην Εφορία. Κάποιοι άλλοι δήλωσαν μέρος μόνο αυτής.Πηγή
Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου άλλωστε για την τελευταία εξαετία στην «ΕΡΤ Α.Ε.», στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικούς οργανισμούς κ.λπ., είχε ζητήσει με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας, Γιώργος Σχοινιωτάκης, πριν μερικούς μήνες..
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προγραμματίζει λουκέτο σε δημόσιες επιχειρήσεις και... κοφτερό μαχαίρι στους μισθούς των "golden boys" των ΔΕΚΟ , σε μια προσπάθεια περιστολής των δημοσίων δαπανών, κατ' εκτέλεση και του Προγράμματος Σταθερότητας
Ένα ενδιαφέρον άρθρο στην newdeal20, παρουσιάζει τα golden boys της Αμερικής, ως την νέα μορφή τρομοκρατίας της χώρας. Ο Kenneth Feinberg, χρηματοιοικονομικός σύμβουλος του Oμπάμα,σε έκθεσή του, εντόπισε εξωφρενικές αποζημιώσεις σε στελέχη τραπεζών της Wall Street , παρά το ενεργό ρόλο τους στην οικονομική κρίση . Πρότεινε στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, να υιοθετήσουν εθελοντικά "διατάξεις φρένο"  που δεν θα επιτρέπουν  τη  χορήγηση  μπόνους στα golden boys, σε περίπτωση μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, αποφάσισε να περικόψει τους μισθούς σε μεγαλοστελέχη των τραπεζών και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν λάβει κεφάλαια από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό ο Λευκός Οίκος απαντά στα σχέδια των μεγάλων τραπεζών της Wall Street να δώσουν γενναιόδωρα bonus και φέτος στους υψηλόβαθμους εργαζόμενούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.