Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Η πορεία των μεταρρυθμίσεων, το «αγκάθι» των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, το τραπεζικό σύστημα και τα κλειστά επαγγέλματα είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν ιδιαίτερα το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο ξεκινά από τη Δευτέρα νέο γύρο επισκέψεων στα υπουργεία...

 Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, τα ζητήματα που θέτουν άμεσα στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι: •Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

 •Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
 •Η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ
 •Ο έλεγχος των δαπανών σε ΟΤΑ και νοσοκομεία 
•Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ
 •Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ολοκληρωθεί η σειρά συσκέψεων στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε οι αρμόδιοι υπουργοί να έχουν τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσα ζητήματα τεθούν. 

Από την πλευρά τους τα μέλη της τρόικα αναμένεται να διατυπώσουν ενστάσεις για την καθυστέρηση σε ζητήματα όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ενέργειας, τομείς στους οποίους η Ελλάδα κατέχει το «πανευρωπαϊκό ρεκόρ» καθυστερήσεων. 

Ενστάσεις αναμένεται να διατυπωθούν και στο θέμα των ελέγχων των δαπανών σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ΟΤΑ. Επιπλέον, σε συνομιλίες που θα έχουν με τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, οι ελεγκτές αναμένεται να διατυπώσουν την επιθυμία τους να απεμπλακεί το Κράτος από το τραπεζικό σύστημα. Το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο, δεδομένου ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ευεργετηθεί ιδιαίτερα από τις κρατικές ενισχύσεις, ενώ τίθεται και ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, αφού και προεκλογικά είχε ταχθεί υπέρ της ύπαρξης ενός «κρατικού τραπεζικού πυλώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.