Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνέντευξη στη «Real News» Έτοιμη για το νέο κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη «Δεν ενδιαφέρει τον Αντώνη Σαμαρά τι θα γκρεμίσει στη Ν.Δ, αρκεί τα ερείπια να είναι ιδιοκτησίας του»

Την ίδρυση νέου κόμματος και τη συμμετοχή του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές αναγγέλει, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής φιλοδοξεί να εκφράσει τη «σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών», δεν περιορίζεται στις μεταγραφές από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα -και κυρίως από τη Ν.Δ- και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει «κόμμα Μπακογιάννη». Ταυτόχρονα ασκεί εκ νέου κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνλια για την ίδρυση του νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει καθ' όλα έτοιμη να συμμετάσχει στις εκλογές, ακόμη και αν αυτές διεξαχθούν πρόωρα. Περιγράφοντς τη δομή και τις αρχές του νέου φορέα σημειώνει χαρακτηριστικά: "Κόμματα προσωποπαγή είναι καταδικασμένα στην αποτυχία... Αυτή ήταν η λογική των κομμάτων της μεταπολίτευσης γι' αυτό και δεν εκφράζουν σήμερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού".
Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για ένα κόμμα, όπου δεν θα λειτουργούν αποκλεισμοί και δεν θα στρέφονται τα πάντα γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή. "Δεν θέλω "κόμμα Μπακογιάννη". Αν ήταν έτσι περνάω καλύτερα σπίτι μου. Θέλω να μπορέσω να εκφράσω όλον αυτόν τον κόσμο που παρακολουθεί άναυδος και αμέτοχος το σημερινό χάλι".
Απαντώντας εμμέσως σε όλους όσους μιλούν για το "αμαρτωλό" παρελθόν της στις κυβερνήσεις της Ν.Δ, σημειώνει ότι έχει παρελθόν, αλλά διδάχτηκε από αυτό και έχει την όρεξη να αγωνιστεί για το μέλλον σε νέες βάσεις. Νέα αναμένεται να είναι και τα πρόσωπα, που φιλοδοξεί η πρώην υπουργός να στελεχώσει το κόμμα της. Αυτό που ονομάζεται, όπως αναφέρει, "σιωπηλή, σκεπτόμενη πλειοψηφία".
Απαντώντας στο ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το νέο κόμμα βουλευτές της Ν.Δ, επιχειρεί να διαχωρίσει εκ νέου τη θέση της από τις πρακτικές του παρελθόντος στις οποίες "διακρίθηκε" ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος."Ο Σαμαράς έριχνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έκανε ένα δικό του κόμμα. Ξεκίναγε κάποιος άλλος και έλεγε ότι θέλει να κάνει ένα δικό του κόμμα, διότι ήταν το τέλος του δικομματισμού. Δεν είμαστε εκεί. Είμαστε μπροστά σε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα", τονίζει η κ. Μπακογιάννη.
Συνέδριο η Ν.Δ, πλαίσιο αρχών και ιδεών για το νέο κόμμα η Ντ. Μπακογιάννη
Την ώρα που η Ν. Δ του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να αυτοπροσδιοριστεί και να ανασυνταχτεί,μέσα από το 8ο τακτικό της συνέδριο, η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω της ανεξάρτητης οδού, δίνει το στίγμα του νέου κόμματος στο οποίο θα προχωρήσει επιμμένοντας στην κριτική της κατά του Αντώνη Σαμαρά. "Βλέπω ένα συνέδριο το οποίο έχει την πιο απολυταρχική λογική που είχε ποτέ εμφανιστεί στη Νέα Δημοκρατία...Ένα συνέδριο εκ των προτέρων αποκλεισμών, με παλαιοσυντηρητικές ιδέες και χωρίς αυτοκριτική και ουσιατική ανταλλαγή απόψεων", αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει: "Ο Αντώνης Σαμαράς εφαρμόζει την αρχή της δημιουργικής καταστροφής. Δεν τον ενδιαφέρει τι θα γκρεμίσει αρκεί τα ερείπια να είναι ιδιοκτησία του".
Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για ένα νέο θλιβερό κεφάλαιο στην υπόθεση τρομοκρατία, με αφορμή το αιαμτηρό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγ''ης στις κάλπες, καθώς υπάρχει το διακύβευμα των δόσεων του δανεισμού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.