Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η αγωνία των έξι...


batopedi
Ψηφοφορία για τη σύσταση ή όχι Προκαταρκτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ για την υπόθεση του Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα στη βουλή.

Η ψηφοφορία θα είναι...
μυστική και θα στηθούν έξι κάλπες για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο και Κώστα Κιλτίδη (ανεξαρτητοποιήθηκε πριν λίγες μέρες). Για την παραπομπή καθενός στην Προκαταρκτική απαιτούνται 151 ψήφοι και κανένας από τους έξι, το όνομα των οποίων εμπλέκεται στο Βατοπέδι, δεν μπορούν να ψηφίσουν
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα για να υπάρχει χρόνος, αν θέλουν οι έξι να τοποθετηθούν, κάτι που σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Στην πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τους Π. Δούκα και Ε. Μπασιάκο για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και τον Θ. Ρουσόπουλο για ηθική αυτουργία στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων

Λόγω του ότι η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις με εκατέρωθεν διαρροές. Με την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει τη σύσταση νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι και θα προτείνει την παραπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πηγή: news247
Αγωγή του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.