Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ποιοί είναι τελικά οι φορείς της διαφθοράς;...

 Toυ Άλκη Πανάγου 

Τα τελευταία  χρόνια δεχόμαστε έναν ανεξέλεγκτο  βομβαρδισμό από τα μέσα μαζικής  ενημέρωσης για τα προβλήματα που  καλείται να αντιμετωπίσει η δημόσια  οικονομία. Ακόμα και όσοι δεν  είχαν ασχοληθεί ποτέ με τα οικονομικά, έμαθαν για το δημόσιο χρέος, για  το έλλειμμα και τα επιτόκια δανεισμού (spreads).  
Καθημερινά, η πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα προβάλει την διαφθορά των πολιτικών και των δημοσίων υπαλλήλων. Μας αποκρύπτουν όμως «σκόπιμα» ποιοι είναι οι φορείς αυτής της διαφθοράς. Οι καθαγιασμένοι από τα ΜΜΕ ιδιώτες επιχειρηματίες, όχι μόνο δεν θίγονται από τη διαφθορά αλλά είναι ταυτόχρονα φυσικοί αυτουργοί και ωφέλιμοι αυτής της κατάστασης. Οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι που τόσα χρόνια τώρα μπορούσαν να παράγουν πλούτο, να διάγουν τόσο πολυτελή βίο, ενώ παράλληλα απέδιδαν «ψίχουλα» στο κράτος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να εκπληρωθεί ο κοινωνικός σκοπός αυτού του κράτους.  
Φανταστείτε πόσο εύπορο θα ήταν το κράτος μας, αν δεν είχε υπάρξει τόσο εκτεταμένη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, αν δεν υπήρχε παραεμπόριο και μαύρη οικονομία. Τότε, αντί για περικοπές, θα μπορούσαμε να δώσουμε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με αυτό το πλεόνασμα, θα μπορούσαμε να είχαμε οικοδομήσει ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας που κανείς, μα κανείς δεν θα ένιωθε ανασφαλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.