Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΡΗΞΗ ΓΣΕΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...


Αρνητικά απάντησε η ΓΣΕΕστην πρόσκληση τουυπουργού Εργασίας για έναρξη διαβούλευσης για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά, βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή... 
συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, η οποία έκρινε πως τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά. Επίσης, επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων, αλλά και δράσεων της συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα οικονομικά, και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.
Σε άμεση προτεραιότητα, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, τίθεται η διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ, η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της τρόικας που υιοθετεί η κυβέρνηση. Επίσης, η συνομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο διεθνές γραφείο εργασίας, αλλά και σε ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.
Η ΓΣΕΕ έχει ήδη λάβει απόφαση για την πραγματοποίηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πανεργατικού συλλαλητηρίου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.