Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η επόμενη τριετία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη


Η συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας «θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τριετές πρόγραμμα», παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνει η πιο δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση σειράς διαρθρωτικών αλλαγών και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με πολύ κόσμο και να μην χαϊδέψει αυτιά. Όπως είπε, οι συνθήκες και η αμφισβήτηση που δέχεται η χώρα είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν καμία υπαναχώρηση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. "Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο", πρόσθεσε.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο για να "απλώσει" τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, εξαιτίας της πίεσης όσων ποντάρουν εναντίον της Ελλάδας.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι δεν έχει αμφιβολία πως όλα θα είναι έτοιμα έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στους δανειστές της 9 δισ. ευρώ.
Παρά τις δυσκολίες που θα φέρει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε κεκτημένο το μηχανισμό στήριξης της οικονομίας και ανεύθυνους όσους επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή ζήτησε την ενεργοποίησή του. Τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνονται πού θα βρισκόμασταν σήμερα χωρίς το μηχανισμό. "Ζούμε στιγμές εθνικής επιβίωσης", είπε, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων.
Υποσχέθηκε ότι οι θυσίες των πολιτών θα έχουν αντίκρυσμα και σε τρία χρόνια από τώρα "θα μπορούμε να στεκόμαστε μπροστά τους περήφανοι, με σεβασμό στις αξίες μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.