Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όταν δεν υπάρχουν λεφτά


Ο Γολγοθάς του δανεισμού φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του και δίνει τη θέση του σε έναν άλλο Γολγοθά, ακόμα πιο ανηφορικό και δύσβατο.

Η Ελλάδα μπορεί να μην χρεοκόπησε με την τυπική έννοια του όρου αλλά για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει με λιγότερα χρήματα και περισσότερα προβλήματα.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν την τέλεια διαγωγή. Να μην φοροδιαφεύγουν, να μην ζητούν ρουσφέτια, να σέβονται τους νόμους κτλ.

Όταν αξιώνεις από τους τους πολίτες την τέλεια διαγωγή, οφείλεις να τους παρουσιάζεις κι εσύ μια άψογη εικόνα κυβερνητικής λειτουργίας. Κάτι τέτοιο σήμερα λείπει κι αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Όταν δεν υπάρχουν χρήματα, η έλλειψη τους καλύπτεται από νέες ιδέες και καινούριες πολιτικές. Χρειαζόμαστε υπουργούς οι οποίοι όχι απλά θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα νοικοκυρέψουν τα πράγματα αλλά παράλληλα θα παράγουν το κάτι διαφορετικό, το κάτι νέο.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του...

...νέου υπουργικού σχήματος δεν είναι τα αναμενόμενα. Το δίδυμο Ξενογιαννακοπούλου-Γεννηματά δείχνει να τα έχει χαμένα στο Υπ. Υγείας ενώ η κατάργηση του Υπ.Ναυτιλίας αποδεικνύεται μια μεγαλειώδης αστοχία που δημιουργεί σύνθετα προβλήματα. Πρόβλημα υπάρχει και στο Υπ. Πολιτισμού όπου ο Π.Γερουλάνος εμφανίζεται αδρανής και ζαλισμένος ενώ ο Τουρισμός έχει αφεθεί στην τύχη του σε εποχές που δεν σηκώνουν πειραματισμούς.

Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να περιμένει. Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Δεν υπάρχει περίοδο χάριτος. Όποιος δεν μπορεί, πηγαίνει σπίτι του, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έρχονται δύσκολες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.