Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Ενημερωτικοί» εκβιασμοί διά τηλεφώνου


Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά το καθεστώς λειτουργίας των «εταιρειών ενημέρωσης» έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, περίπου το 12% των νοικοκυριών θα έχει φορτωθεί με «κόκκινα δάνεια», ενώ το συνολικό ποσό των χρεών που δεν θα εξυπηρετούνται κανονικά μπορεί να υπερβεί ακόμη και τα 30 δισ. ευρώ.
Η αναμενόμενη διόγκωση του προβλήματος διαφάνηκε και σε πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, ο ένας στους τρεις δανειολήπτες υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του έτους ενδέχεται να βρεθεί σε αδυναμία κανονικής αποπληρωμής των οφειλών του.
Προσπάθεια να συγκρατηθεί η δράση των λεγόμενων εισπρακτικών είχε καταβάλει και η προηγούμενη κυβέρνηση με τον νόμο 3758/2009. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νόμος δεν έφερε αποτέλεσμα: οφειλέτες έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ακόμη και 20 τηλεφωνικές οχλήσεις στη διάρκεια ενός μήνα! Υπάλληλοι των εταιρειών ενοχλούν ακόμη και συγγενικά πρόσωπα των οφειλετών, εκθέτουν τους δανειολήπτες στους χώρους εργασίας τους, ενώ δεν τηρούν κανένα ωράριο.
Συχνά, οι υπάλληλοι των εταιρειών επικαλούνται ότι εργάζονται για λογαριασμό της τράπεζας και, αντί να περιορίζονται στο να ενημερώνουν τους οφειλέτες, κάνουν έναν βήμα παραπάνω, προτείνοντας είτε αναχρηματοδότηση οφειλών, είτε ακόμη και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.