Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας, Τομέας Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ


Γ. Παπανδρέου: Μία σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, ένα μεγάλο βήμα για τον Ευρώπη. Οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής. Νίκη Παπανδρέου – Νίκη όλων των Ελλήνων! Τι καταφέραμε σήμερα – Τι κατάφερε η Ελλάδα, τι κατάφερε η Ευρώπη: Μία διπλά ικανοποιητική επιτυχία.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.
Η δήλωση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τις σημερινές  ιστορικές αποφάσεις  για την Ελλάδα και την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο 
1. Οι κόποι και οι θυσίες του Eλληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πολιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση.
2. Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής και η Ευρώπη έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα. Σήμερα δεν πήραμε μόνο αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
-Με αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες προστατεύουμε την Ένωσή μας, προστατεύουμε το κοινό μας νόμισμα.
-Η Ευρώπη και μαζί η Ελλάδα βγαίνουν πιο ισχυρές μέσα από αυτή την κρίση. Ως Κυβέρνηση κινηθήκαμε με σύνεση, με προσοχή και με αποφασιστικότητα. Κάναμε και κάνουμε έναν αγώνα δρόμου μαζί με τον Ελληνικό λαό.
    3. Μαζί πείσαμε Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους ότι έχουν να κάνουν, πλέον, με μια Ελλάδα αξιόπιστη, με σχέδιο και με στρατηγική για την πορεία της.
    4. Σήμερα φτάσαμε σε μια απόφαση πολύ ικανοποιητική.
    -Θεσπίζει ένα ευρωπαϊκό μηχανισμό, με μειοψηφική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
    -Πολύ σημαντική είναι επίσης η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρατείνει το ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τα ενέχυρα που δέχεται η ίδια από τις ελληνικές Τράπεζες και αυτό στηρίζει διευκολύνει την προσπάθεια, την οποία εμείς κάνουμε.
      5. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και το κάνουμε. Αλλά όχι μόνο. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε -και αυτό κάνουμε- στις μεγάλες αλλαγές. Μεγάλες και βαθιές αλλαγές στην οικονομία, στην πολιτική και την κοινωνία.
      -Χτίζουμε με τις σημερινές μας πράξεις, τις συνθήκες για ένα σταθερό, οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας. Μια οικονομία βιώσιμη με διαφάνεια, αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη και με ανάπτυξη.
        -Χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και θα το πετύχουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό και είναι μια σημαντική απόφαση σήμερα και συμβολικά στην Εθνική μας Εορτή.


        ΝΙΚΗ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΑΝΟΥΝ  ΤΟΠΟ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
        1. Στις 4 του Οκτώβρη υποσχεθήκαμε αλλαγή πορείας. Δεν περιμέναμε ότι η πρώτη αλλαγή πορείας θα αφορούσε την αλλαγή της πορείας προς τη χρεοκοπία, αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες αλλάξαμε πορεία και σήμερα βάλαμε τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας, διαψεύδοντας όλους εκείνους που σπεκούλαραν πάνω στην καταστροφή της χώρας.
        2. Πριν πέντε μήνες παραλάβαμε μια χώρα εγκαταλελειμμένη στην τύχη της χωρίς κανένας εταίρος μας στην Ευρώπη να ασχολείται σοβαρά μαζί μας. Ήμασταν παντελώς αναξιόπιστοι και όλοι μιλούσαν για το "ελληνικό πρόβλημα". Κανένας δεν ασχολούνταν με τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που εκδηλώνονταν σε βάρος του ευρώ, έχοντας βρει ως πρώτο αδύναμο κρίκο την Ελλάδα.
        3. Πέντε μήνες μετά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σήμερα σε ένα μηχανισμό στήριξης του ευρώ που διασφαλίζει τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος και θωρακίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και οποιοδήποτε άλλο κράτος - μέλος της ζώνης του ευρώ από κερδοσκοπικές επιθέσεις και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
        4. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει, κανένας δεν θα ασχολούνταν μαζί μας, ουδείς θα μας άκουγε, αν η Ελλάδα δεν άρχιζε βήμα - βήμα, μέρα με τη μέρα, πέντε μήνες τώρα, να ξαναχτίζει τη χαμένη αξιοπιστία της. Και η αξιοπιστία της δεν θα ξαναχτιζόταν χωρίς τις επώδυνες θυσίες του Ελληνικού λαού και χωρίς έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που ποτέ δεν παρέδωσαν τα όπλα, όντας αποφασισμένοι οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο και να σωθεί η Ελλάδα.
        5. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Στο χέρι μας, στα χέρια όλων των Ελλήνων είναι να κάνουμε την κρίση που περάσαμε, ευκαιρία, για να κτίσουμε τη Νέα Ελλάδα. Στο χέρι μας είναι να μην ξαναδούμε ποτέ την Ελλάδα στην κατάσταση που την παραλάβαμε τον Οκτώβριο του 2009. Είναι εθνικό μας χρέος να βάλουμε επιτέλους τάξη στο σπίτι μας, σεβόμενοι κάθε ευρώ του Ελληνικού λαού και επενδύοντας το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.


        ΤΙ  ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ -  ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΥΡΩΠΗ: ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ
        1. Το σημερινό αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια διπλά ικανοποιητική επιτυχία. 

        -Πρώτον
        , για πρώτη φορά έχουμε μια απόφαση για την διαμόρφωση ενός μηχανισμού σταθερότητας της ευρωζώνης, όπως ακριβώς επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή,
        -Δεύτερον, γιατί η σημερινή δήλωση πρόθεσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Τρισέ, για αποδοχή των ομολόγων από την ΕΚΤ και πέραν του 2010, αίρει τους λόγους που άνοιξαν τον δρόμο για την κρίση που βιώνουμε σήμερα και ιδιαίτερα η Ελλάδα.
          2. Με την  απόφαση, γίνεται ουσιαστικά δεκτό  από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, ότι το πρόβλημα ξεπερνά την Ελλάδα, αφορά την Ευρωζώνη και βεβαίως την σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ακριβώς υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή.
          3. Η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε. Δεν είχαμε ζητήσει άμεση οικονομική βοήθεια. Είχαμε ζητήσει πολιτική στήριξη και την δημιουργία ενός μηχανισμού σταθερότητας της Ευρωζώνης. Αυτό πήραμε. Και επιπλέον υπάρχει και η απόφαση Τρισέ με άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα.
          4. Το γεγονός  ότι, πετύχαμε να διαμορφώνονται ευνοϊκότεροι συσχετισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την συνεχή και μέχρι την τελευταία στιγμή δυναμική, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, παρουσία του Γ. Παπανδρέου, προσθέτει μια ακόμη κρίσιμη παράμετρο στην όλη υπόθεση. Και αυτό, γιατί παρά την δυσμενή θέση στην οποία βρισκόταν η χώρα μας αρχικά, παρά την στάση ιδιαιτέρως της Γερμανίας αλλά και τις εξελίξεις στο εσωτερικό της και προσφάτως της Γαλλίας,κατέστη δυνατόν να μετατοπιστεί ο άξονας προς μια συζήτηση που αφορά όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά συνολικά την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

          Δεν υπάρχουν σχόλια:

          Δημοσίευση σχολίου

          Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.