Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ


Ικανοποιητική χαρακτήρισε τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκάς Παπαδήμος. Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν είναι πιθανό το πακέτο στήριξης να ενεργοποιηθεί δεδομένου του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελλάδας...

Ο Λουκάς Παπαδήμος με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς, τόνισε ότι “Αναφορικά με τη συμφωνία, νομίζω ότι η απόφαση των ηγετών της Ε.Ε., ήταν πολύ ικανοποιητική”.

Πρόσθεσε ακόμη πως “Πιστεύω ότι ο μηχανισμός δεν είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί, δεδομένου του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελληνικής κυβέρνησης".

Ακόμη, ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε πως θεωρεί “πολύ μικρό” τον κίνδυνο φαινομένου ντόμινο με την ελληνική κρίση να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε..

Τέλος, σχετικά με τις ανησυχίες ορισμένων οικονομολόγων ότι η μείωση των δαπανών των κρατών πιθανώς να εκτροχιάζει ταυτόχρονα την ανάπτυξη τους, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι “ο λόγος που οι κυβερνήσεις μειώνουν τα ελλείμματα τους είναι σε πρώτη φάση για να ενισχύσουν την μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.