Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

80 ΕΚΑΤ/ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...


Από τη Νόρα Ράλλη
Όχι, δε μιλάμε για την Αφρική ή τις Στέπες της Ασίας... Σχεδόν 80 εκατ. Ευρωπαίοι, δηλαδή 17% του πληθυσμού της ΕΕ, ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας! Αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός έχει ιδιαίτερη απήχηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τη στάση απέναντι στη φτώχεια. 
Ειδικότερα, στη συντριπτική τους πλειονότητα (ποσοστό 73%) οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η φτώχεια είναι ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στον τόπο τους, ενώ σε ποσοστό 89% ζητούν από την κυβέρνησή τους να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Μολονότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν την πρωταρχική ευθύνη, 74% των ερωτηθέντων αναμένουν, επίσης, από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ κηρύσσουν την έναρξη του ευρωπαϊκού έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το σύνθημα «σταματήστε τη φτώχεια τώρα» η εκστρατεία έχει, ως σκοπό της, να θέσει το ζήτημα της καταπολέμησης της φτώχειας στο προσκήνιο της ΕΕ κατά τη διάρκεια του 2010. Η φτώχεια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, επηρεάζει άμεσα έναν στους έξι Ευρωπαίους. (αυτές οι στατιστικές έρευνες με πεθαίνουν!)
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι πιο ευάλωτες από τη φτώχεια κοινωνικά ομάδες είναι εκείνες, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση(...άντε!).
Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το Ευρωπαϊκό έτος 2010 θα πρέπει να λειτουργήσει, ως καταλύτης, για την ευαισθητοποίηση του κοινού και να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς... Προσωπικά, πάντως, επιθυμώ να δηλώσω τον ατομικό μου "αποκλεισμό" από τώρα. Μπας και μ αφήσουν ήσυχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.