Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έκρηξη με νεκρό και τραυματίες στα Πατήσια .Νεκρός νεαρός πρόσφυγας - Ελαφρά τραυματισμένη η 45χρονη μητέρα του, με σοβαρά τραύματα η ανήλικη κόρη της


Εξερράγη βόμβα που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο



Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:41 χθες το βράδυ στην οδό Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια όπου βρίσκεται κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 15χρονος έφηβος και τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή του και η 45χρονη μητέρα του.
Όπως ανέφερε η γυναίκα στην αστυνομία, έπειτα από δυο ώρες που της πήρε να συνέλθει από το σοκ,  η έκρηξη έγινε όταν ο γιος της πήγε να πιάσει ένα σακίδιο, το οποίο δεν ήταν δικό τους.
Το ανήλικο κορίτσι νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στην εντατική του Νοσοκομείου Παίδων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ήταν μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι 45 ετών από το Αφγανιστάν και φέρει επιπόλαια τραύματα.
Μέχρι στιγμής, παραμένει  αδιευκρίνιστο το πως τραυματίστηκε το κορίτσι .
Ο νεκρός αναφέρεται ότι έχει διαμελιστεί ενώ δεν υπήρξε σε κανένα μέσο ενημέρωσης προειδοποίηση για ενδεχόμενη έκρηξη.
Σημειώνεται ότι στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι ερευνούν το περιστατικό. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).
Εν τω μεταξύ τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει :
"Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό της έκρηξης στην οδό Ιακωβάτων 61, ανακοινώνεται ότι, χθες και περί ώρα 08:46 τηλεφώνησε άγνωστος σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια και θα σκάσει σε 6 λεπτά. Από την άμεση διερεύνηση της τηλεφωνικής αυτής προειδοποίησης διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή Πατησίων δεν υφίσταται Υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία, αφού δε λήφθηκε υπόψη και ότι είχε παρέλθει ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές. Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες εξετάζεται ο τυχόν συσχετισμός του τηλεφωνήματος με το περιστατικό της έκρηξης".
Δηλώσεις Μ. Χρυσοχοϊδη
"Η τρομοκρατία έδειξε το πιό απεχθές πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιό κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε".
►Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.