Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έτοιμος να προσφύγει στην Ε.Ε. ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια


Προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ετοιμάζει ο ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια έτσι ώστε να προκληθεί παρέμβαση και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στη λύση του προβλήματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το προσχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί δεν είναι ικανοποιητικό για πολλά συμβόλαια και επίσης η αναδρομικότητα του εγγυητικού κεφαλαίου που επικαλείται έχει νομικό πρόβλημα. Επίσης, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του συλλόγου, η ανακοίνωση ίδρυσης του εγγυητικού ταμείου έγινε απλώς για να κερδηθεί κάποιος χρόνος εις βάρος τους.Τα αιτήματα του συλλόγου, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι:

• Ενεργοποίηση των παροχών των συμβολαίων υγείας, τις οποίες χιλιάδες ασφαλισμένοι στερούνται αυτή τη στιγμή

• Δέσμευση της Ελληνικής πολιτείας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών καθώς και για την απόδοση των παροχών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ποσοστό 100%

• Ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ένωση Ασφαλιστικών Ελλάδος καθώς, όπως σημειώνει ο σύλλογος, οφείλει ως θεσμικός φορέας της ιδιωτικής ασφάλισης να αποκαταστήσει το κύρος του θεσμού και να μην αρνείται στείρα την οικονομική συνδρομή στο πρόβλημα. Σημειώνεται πως σήμερα όλα τα μέλη της επωφελούνται από την εκμετάλλευση των ασφαλισμένων, των διαμεσολαβητών και του τεραστίου μεριδίου αγοράς 11% της Ασπίς Πρόνοια το οποίο έμεινε ορφανό.

• Δημιουργία του κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου το οποίο θα οδηγεί με απόλυτη σαφήνεια στην οριστική επίλυση του προβλήματος και θα αποτρέπει μελλοντικές παραπλήσιες πρακτικές. Επίσης ζητείται η απόδοση ευθυνών στον κύριο μέτοχο της Ασπίς Πρόνοια και στα μέλη του Δ.Σ. σε ποινικό και αστικό επίπεδο καθώς και διακοπή κάθε δυνατότητά τους για μελλοντικές πράξεις που θίγουν τις απαιτήσεις των ζημιωθέντων.

• Πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε υπαίτιο εξαιτίας του οποίου από βαριά αμέλεια επήλθε επιπλέον ζημιά στους ασφαλισμένους στο διάστημα που δεν λειτουργεί η εταιρεία.

• Διάλογο με τη συμμετοχή του συλλόγου για την πλήρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.