Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...


Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει ηκυβέρνηση με στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση. Τα μέτρα της κυβέρνησης, που αποτελούν «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει... το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Λόγω της απεργίας «παρέλυσε» ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, καθώς στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, οι δημοσιογράφοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, στις ΔΕΚΟ, στη βιομηχανία, στα λιμάνια ενώ ακινητοποιημένα παρέμειναν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα πλοία.
Παράλληλα, απεργία πραγματοποίησαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα, με εξαίρεση αυτές της έκτακτης ανάγκης.
Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων εκτιμούν ότι στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 30.000 διαδηλωτές, ενώ η Αστυνομία υπολογίζει ότι στην πορεία έλαβαν μέρος περίπου 25.000 άτομα.
Στην Αθήνα έγιναν δύο συγκεντρώσεις: η μία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Αρεως στις 11:00 πμ, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.
Δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10 στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην στην απεργία ήταν καθολική απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους δουλειάς.
Ποσοστά συμμετοχής στην απεργία: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%, διυλιστήρια 100%, πλοία - λιμάνια 100%, κατασκευαστικές εταιρείες - οικοδομή 90%, τράπεζες - ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΕΥΔΑΠ 70%, βιομηχανία 70%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.