Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κόκκινη γραμμή


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ επιθεωρητές της «τριμερούς πίεσης», που μετέφεραν ήδη στις Βρυξέλλες τα μαύρα μαντάτα από την Αθήνα για πρόσθετα μέτρα-σοκ, έρχεται τη Δευτέρα και ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ η ελληνική κυβέρνηση να φέρει κάποιο φως αισιοδοξίας μέσα στο τούνελ του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης ο επίτροπος ή να φέρει τη λυπητερή, με συστάσεις και πιέσεις;

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του δεν φαίνεται κανένα φως, έστω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μία κίνηση αλληλεγγύης -έχει εξαφανιστεί αυτή η έννοια από το λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού των Βρυξελλών- μία εκδήλωση πολιτικής στήριξης και βοήθειας, που είχε υποσχεθεί η σύνοδος κορυφής.ΕΙΠΕ ο κ. Ολι Ρεν, εκφράζοντας το πνεύμα της Κομισιόν, ότι θα διαβάσει την έκθεση των απεσταλμένων στην Αθήνα και: «θα μεταβώ στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσω την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς και τη μελλοντική σταθερότητα της ευρωζώνης».

ΚΑΛΩΣ ΝΑ μας έρθει και με άδεια χέρια ο κ. επίτροπος. Εχει συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορεί να περιμένει κανενός είδους στήριξη και βοήθεια, γι' αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα. Και γνωρίζει ότι αυτή τη στάση των Βρυξελλών θα την πληρώσει με ληστρικά επιτόκια.
ΔΕΝ ΑΠΟΜΕΝΕΙ, λοιπόν, παρά να ανασκουμπωθεί η κυβέρνηση, να αποκρούσει, στο μέτρο του δυνατού, τις πρόωρες πιέσεις του κ. Ολι Ρεν και των άλλων παραγόντων των Βρυξελλών και να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές της για να αποδώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
ΔΗΛΩΣΕ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ομάδα που επεξεργάζεται το φορολογικό νομοσχέδιο ότι «η χώρα είναι σε απολύτως κρίσιμη συγκυρία. Οι αποφάσεις, εκτός από επώδυνες, είναι και αναγκαίες».
ΥΠΑΡΧΕΙ κόκκινη γραμμή και για τις αναγκαίες αποφάσεις, την οποία δεν μπορεί να περάσει η κυβέρνηση, όταν, μάλιστα, γνωρίζει ότι δεν τις αντέχουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα: Δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως συζήτηση για κατάργηση του 14ου μισθού, που δίδεται στους Ελληνες εργαζομένους, των οποίων οι αποδοχές είναι πολύ κάτω από τις αποδοχές των εργαζομένων στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ούτε μπορούν να γίνουν και άλλες επώδυνες περικοπές σε κοινωνικά δικαιώματα.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES) βλέπει την κόκκινη γραμμή και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν υποστηρίζει την πίεση που ασκείται από τους υπουργούς της ευρωζώνης στην Ελλάδα για να λάβει αποφάσεις «που θα πλήξουν τον κοινωνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας». Αν περάσουν τα ανάλγητα μέτρα στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι' αυτό και αντιδρούν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.