Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΗΜΟΣ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ




Πληθυσμός:3.230 κατ.
Έκταση (σε στρέμματα):185.816
Δήμαρχος:Ανδρίτσος Αθανάσιος
Διεύθυνση:Ακραίφνιο Βοιωτίας – Τ.Κ. 32200
Τηλέφωνo:2268031214, 31005
Fax:2268031339
Web Address:http://www.dimos-akraifnias.gr/
Email Address:akraifnio@internet.gr

Το Ιερό του Απόλλωνα Πτώου που βρίσκεται ανατολικά του Ακραιφνίου στο όρος Πελαγία.
 
Ο Δήμος Ακραιφνίας βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Βοιωτίας και στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Ευβοίας, όπου καταλήγει στην παραλία των Σκροπονερίων.
Βρίσκεται στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας με εύκολη πρόσβαση (Εθνική Οδός) και έχει συνολικό πληθυσμό 3.230 κατοίκους. Αποτελείται από το Ακραίφνιο (έδρα του δήμου), το Δ.Δ. Κάστρου (με τον οικισμό του Στροβικίου) και το Δ.Δ. Κοκκίνου (με τον οικισμό του Ν.Κοκκίνου ή Αγίου Ιωάννη ).
Ο Δήμος παρουσιάζει εδαφική πολυμορφία . Η περιοχή Ακραιφνίου χαρακτηρίζεται ημιορεινή, η περιοχή Κάστρου πεδινή και η περιοχή Κοκκίνου ορεινή. Η έκταση του Δήμου είναι 186 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ανέρχονται σε 64,5 χιλιάδες στρέμματα.
Ο ενεργός πληθυσμός ασχολείται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία εσωτερικών υδάτων και θαλάσσια αλιεία), και δευτερευόντως με τον δευτερογενή τομέα (ορυχεία ΛΑΡΚΟ). Στο Δήμο μας βρίσκεται η ιστορική μονή Γενεσίου της Θεοτόκου (Πελαγίας). Στα όρια του δήμου βρίσκεται τμήμα της λίμνης Υλίκης και τμήμα του κωπαϊδικού πεδίου. Ο Δήμος Ακραιφνίας έχει τεράστια ιστορική, αρχαιολογική και τουριστική αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.