Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Oι αγρότες είναι κι αυτοί Ελληνες...


Από το http://orgismenos40aris.blogspot.com/ ‏


Οι αγρότες είναι κι αυτοί έλληνες και σαν έλληνες θέλουν να μπορούν να τα ξύνουν με το ελάχιστό δυνατό κόστος και το μέγιστο δυνατό κέρδος.
Θέλουν να κλείνουν τους δρόμους ζητώντας εδώ και δεκαετίες ένα σωρό ωφέλη ενώ από την άλλη δεν κάνουν τίποτα για να αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους.
Συνεχίζουν να ποτίζουν με απαρχαιωμένες μεθόδους που πλέον εκτός από τη δεδομένη καταστροφή του περιβάλλοντος μέσω της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα αποδεικνύονται και ιδιαίτερα δαπανηρές.
Όταν πριν από κάμποσα χρόνια η ΕΟΚ τους έβαζε να θάβουν τα προϊόντα τους στις χωματερές και να παίρνουν λεφτά γι αυτό, τότε δεν είχαν πρόβλημα, αφού έπαιρναν λεφτά. Κανένας δεν βγήκε να πει ότι μια τέτοια ανορθόδοξη μέθοδος "κέρδους" θα γυρίσει σαν καταστροφή επάνω τους.
Και τέλος, άφησαν τους συνεταιρισμούς να διαλυθούν. Επέτρεψαν στους ίδιους μαλάκες αγροτοπατέρες που σήμερα τους βγάζουν στους δρόμους, να διαλύσουν τους συνεταιρισμούς και να ξεπουλήσουν ότι αξιόλογο είχαν, κτίρια, αποθήκες, ακίνητα, οικόπεδα, αφήνοντας ότι απέμεινε να ερειπώνει.


Γιατί αγρότες αφήνετε τους μεσάζοντες να μας πίνουν το αίμα κι εμάς κι εσάς όταν μπορείτε μέσω των συνεταιρισμών να πουλήσετε τα προϊόντα σας φτηνά; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε τα σουπερμάρκετ που κάποτε είχατε για να πουλάτε σήμερα τα δικά σας βιολογικά προϊόντα; Γιατί αφήσατε την ΕΟΚ να σας πει τι θα πουλάτε, τι θα καλλιεργείτε; Γιατί δεν διεκδικήσατε τότε να αποφασίζετε εσείς τι θα καλλιεργήσετε; Γιατί τόσα χρόνια υποβαθμίζετε τα προϊόντα σας και τη γη με χημικά λιπάσματα και δεν καλλιεργείτε βιολογικά για να πέσει και το κόστος παραγωγής και διάθεσής τους; Γιατί δεν κλείνετε τους δρόμους στα μεταλλαγμένα που μας πολιορκούν; Γιατί δε διεκδικείτε να έχετε εσείς τους σπόρους αντί να τους αγοράζετε κάθε χρόνο; Γιατί φουσκώνετε τα ζώα σας με αντιβιώσεις και χημείες και ορμόνες; Γιατί δεν δημιουργείτε φάρμες εκτροφής όπου τα ζώα θα μπορούν να ζουν όπως τους αξίζει και αντί αυτού τα στοιβάζετε σε άθλια κουτιά; Γιατί χρησιμοποιείτε τις επιδοτήσεις για εφήμερες πουλ μουρ καταναλωτικές αγορες χωρίς να τις επενδύετε στην παραγωγή σας; Γιατί δεν φτιάξατε μόνοι σας μια τράπεζα και αφήσατε την Αγροτική να σας πίνει το αίμα;
Ξερω γιατί. Γιατί σας νοιάζουν μόνο τα λεφτά. Και γιατί είστε κι εσείς Έλληνες. Και ως τέτοιοι, μαζί με τους υπόλοιπους, παρτε κι εσείς ό,τι ξύνατε τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.