Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ... Σιγή για το είδος της υποστήριξης

Με εύγλωττη σιωπή αντιμετώπισε χθες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας την αποκάλυψη της «Κ.Ε.» και ειδικότερα το «ευχαριστώ» του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens «για την υποστήριξή σας», τρεις μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004.
Στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται δύο κλήσεις από τον Ε. Αντώναρο, μία στις 6 Ιουλίου 2004 και μία, δύο μέρες μετά. Δεξιά: η αποστολή του βιογραφικού με την επισήμανση «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο». Πάνω: η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο συμπεριελήφθη στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens.Στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται δύο κλήσεις από τον Ε. Αντώναρο, μία στις 6 Ιουλίου 2004 και μία, δύο μέρες μετά. Δεξιά: η αποστολή του βιογραφικού με την επισήμανση «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο». Πάνω: η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο συμπεριελήφθη στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens.
Η επιστολή αυτή προς τον Μίστερ 2%, που εστάλη από τη Ρηγίλλης και όχι από το Μαξίμου, δεν θα σήμαινε πολλά, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα μαύρα ταμεία της Siemens και αν δεν υπήρχαν δίκες, καταδίκες και ομολογίες για το πολιτικό χρήμα που διετέθη στην Ελλάδα και στα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) κατά τις εκλογές του 2004.Ανωνύμως...ενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή (εν τη ανωνυμία τους) προσποιήθηκαν ότι πάσχουν από πολιτικό δαλτωνισμό (ανωμαλία του αισθητηρίου της όρασης, κατά κυριολεξία, που οδηγεί σε αχρωματοψία). Επιχείρησαν να πείσουν πως η επιστολή τού ευχαριστώ του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο για την υποστήριξή του στις εκλογές του 2004, ήταν πράξη αβροφροσύνης.
Δεν εξήγησαν όμως τι είδους υποστήριξη παρασχέθηκε στη Ν.Δ. από τον Μ. Χριστοφοράκο, ποιος την κόμισε, ποιος τη διαχειρίστηκε, αλλά και σε ποιους άλλους «Χριστοφοράκους» εστάλησαν ίδια ευχαριστήρια.
Αυτό που με τον κοινό νου κάποιος μπορεί να υποθέσει είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός, με τις προσωπικές ευχαριστίες «για την υποστήριξή σας» προς τον Χριστοφοράκο (και όχι για το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε), βεβαιώνει με λεπτότητα ότι η εικαζόμενη χορηγία προς τη Ν.Δ. ελήφθη. Ο Μ. Χριστοφοράκος στην απολογία του (2/7/09) υποστηρίζει ότι από πλευράς Ν.Δ. ο εκλιπών Γ. Βαρθολομαίος έπαιρνε ρευστό, φυσικά χωρίς αποδείξεις, και παρέδιδε το χρήμα στο κόμμα.
Αρχειοθετήθηκε
Ως απόδειξη της πολιτικής δωρεάς προς τη Ν.Δ. ο Μ. Χριστοφοράκος κράτησε καλά φυλαγμένη την επιστολή Καραμανλή. Γιατί και αυτός ήταν υποχρεωμένος να λογοδοτεί στη μητρική για το τι έκανε το περιβόητο 2% που του παρεχόταν για χορηγίες (παράνομες) προς τα ελληνικά κόμματα.
Σήμερα η «Ε» αποκαλύπτει ότι η επιστολή του τέως πρωθυπουργού της 24ης Μαΐου 2004 δεν αρχειοθετήθηκε απλά. Η γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου φρόντισε να τη συμπεριλάβει και στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης. Στη σημείωση με αριθμό 175 γράφεται το εξής: «Κώστας Καραμανλής 2/6 ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξή σας στη μεγάλη προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα της Κυβέρνησης».
Ετσι, υποθέτουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens κατοχύρωσε τα νώτα του για το χρήμα, εκτός προϋπολογισμού, που εξασφάλιζε για να μοιράζει για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» στην Ελλάδα.
Βεβαίως, αν όλα αυτά δεν θιγούν από την Εξεταστική Επιτροπή, στη διάσταση του αδήλωτου πολιτικού χρήματος, αυτού που δεν αγγίζει η λογιστική, και αν τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οχυρωθούν πίσω από τα βιβλία τους, η επιστολή-χαρακίρι του Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο θα βαθύνει την καχυποψία των πολιτών. Θα αφήσει δε την αίσθηση ότι οι εξεταστικές είναι ένα πεδίο συγκάλυψης, ίσως και ένα θέατρο εντυπώσεων για τους πολίτες που θα ασχολούνται με τους φόρους τους και όχι με τα μαύρα και αφορολόγητα των κομμάτων.
Πάντως, το περιβόητο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου (οι ατζέντες του από το 1997 μέχρι και το 2007) δείχνει πολλά. Κυρίως αυτούς που με ευκολία απευθύνονταν στο γραφείο του και από τα δύο μεγάλα κόμματα και αιτούνταν ραντεβού, χορηγίες, ψυγεία, laptop, τηλεφωνικά κέντρα, αλλά και διορισμούς φίλων τους.
Και Αντώναρος
Στη σελίδα του ημερολογίου του Μ. Χριστοφοράκου επί παραδείγματι, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2004, γράφεται τηλεφωνική κλήση από τον κ. Αντώναρο. Δύο ημέρες μετά, στις 8 Ιουλίου 2008 δηλαδή, και πάλι υπάρχει γραμμένο το όνομα «Αντώναρος 11:00».
Πριν από τις σημειώσεις αυτές, και ειδικότερα στις 27 Απριλίου 2004, η Π.Μ. αποστέλλει στον Μ. Χριστοφοράκο προσωπική επιστολή με το βιογραφικό της σημείωμα. Του γράφει «σας αποστέλλω κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο το βιογραφικό μου, ελπίζοντας ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω τις γνώσεις και ικανότητές μου». Είναι εντυπωσιακό ότι αυθημερόν η κ. Τσακάλου (εξ απορρήτων του Μ. Χριστοφοράκου) αποστέλλει το βιογραφικό της Π.Μ. σε δύο στελέχη της Siemens (Ruiz και Μπάμπαλη) και τους ζητεί να κανονίσουν συνάντηση για συνέντευξή της... *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.