Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ξέμειναν από πετρέλαιο στον ΟΣΕ...


.
Πάγωσαν στους σταθμούς, καθώς δεν υπάρχει διοίκηση να υπογράψει τις παραγγελίες!
Οι εργαζόμενοι του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα αερόθερμα, ενώ το συνδικαλιστικό τους σωματείο τούς προμήθευσε με ηλεκτρικά καλοριφέρ!

Χωρίς θέρμανση έμειναν οι σταθμοί, τα μηχανοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να κρυώνουν οι υπάλληλοι και να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Οι εργαζόμενοι του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα αερόθερμα, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το συνδικαλιστικό τους σωματείο τούς προμήθευσε με ηλεκτρικά καλοριφέρ!Αιτία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΟΣΕ είναι η ουσιαστική απουσία διοίκησης στον οργανισμό, που να αναλάβει την προμήθεια πετρελαίου! “Είναι αδιανόητο με 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν να μην υπάρχει πετρέλαιο για τη θέρμανση των σταθμών σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Αναγκάζονται οι υπάλληλοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάρουν μπετονάκια και να βγάλουν τη δουλειά”, περιγράφει ο κ. Σάκης Ελευθερίου, εκπρόσωπος εργαζομένων στο δ.σ. της ΓΑΙΟΣΕ, εταιρείας που διαχειρίζεται τα ακίνητα του οργανισμού.Στον ΟΣΕ παραμένουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. “Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε εντολή να μην εκτελούνται διοικητικές πράξεις από τους διευθυντές μέχρι να αντικατασταθούν. Είναι τραγελαφικό αυτό που συμβαίνει. Πέρασαν τρεις μήνες με τη νέα κυβέρνηση και ακόμη πρέπει να περιμένουμε να τοποθετηθεί διοίκηση, για να ζεσταθούμε. Ευτυχώς που η σύμβαση πετρελαίου για τα τρένα είναι παλιά και έχουν καύσιμα”, υπογραμμίζει ο κ. Ελευθερίου.Ο ίδιος τονίζει ότι “στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα έχει χιόνια και δεν έχει θέρμανση. Οι υπάλληλοι του κέντρου τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τους υποσταθμούς, διότι δεν υπάρχουν καύσιμα στα οχήματα. Είναι τραγική η κατάσταση”.Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση από το υπουργείο Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.