Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Περί προσφοράς Καραμανλή στον τόπο...




Με τη φράση «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και την προσφορά στον τόπο του Κώστα Καραμανλή» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στήριξε πλήρως τον πρώην πρωθυπουργό, για το θέμα της ευχαριστήριας επιστολής στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Θα μας επιτρέψετε να μην σχολιάσουμε. Μόνο να ρωτήσουμε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Τι ακριβώς θεωρεί ως προσφορά του Κώστα Καραμανλή, στον τόπο;
(Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και προς κάθε νεοδημοκράτη, ανεξαρτήτως της θέσεως που κατέχει στην κομματική πυραμίδα).
Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις απαντήσεις…

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Ο μπουχέσας Καραμανλής χρωστά στον Ελληνικό λαό και όχι η πατρίδα σε αυτόν. Του πρόσφερε λιμουζίνες, αεροπλάνα, φρουρούς, ιπποκόμους, συμβούλους και ότι επιθυμούσε η ψυχή του για να κυβερνήσει την Ελλάδα και αυτός την βούλιαξε. Αυτή είναι η προσφορά του!!!
Ανώνυμος είπε...
Αν θυμηθη κανεις τα λεγομενα του Πολυδωρα οτι εκτιει ποινη τοτε καταλαβαινει κανεις πως μας βλεπουν εμας τους πολιτες οι πολιτικοι, χαρη μας κανουν και αναλαμβανουν την διακυβερνηση, με το ζορι ανεβαινουν στην εξουσια για να κυβερνησουν εμας τους ηλιθιους που εχουμε και απαιτησεις να δηλωνουν και τα πραγματικα εισοδηματα τους[of shore].Μια ειναι η λυση POL POT Ελληνα θελουμε για κανα δυο χρονια.
Ανώνυμος είπε...
Ο Καραμανλής την ύστατη στιγμή έκανε μια πολύ σωστή κίνηση που προσωπικά τον εκτίμησα πολύ. Βλέποντας οτι δεν μπορεί να βάλει λουρί στα αρπακτικά του κόμματος του, και βλέποντας οτι η χώρα πάει κατευθείαν για χρεοκοπία: α) Αποφασίζει εκλογές με την βέβαιότητα οτι θα τις χάσει και ξέροντας ότι μόνο μία νέα κυβέρνηση μπορεί να πάρει τα σκληρά μέτρα. Ταυτόχρονα στέλνει όλα τα λάμογια υπουργους στο σπίτι τους β)Προετοιμάζει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό οτι θα χρειαστουν μεγάλες θυσίες τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον. Πραγματικά η παραίτηση του , και ό τρόπος που έγινε, ήταν η μεγαλύτερη προσφορά του στην Ελλάδα ..
SATYROS είπε...
Εκανε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Μπόμπολα εάν θυμάστε αλλά κώλωσε! τότε με τον βασικό μέτοχο!
Ανώνυμος είπε...
Όσοι θυμόμαστε ακόμα το ηθικό χάλι στο οποίο άφησε την Ελλάδα ο Σημίτης, μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η προσφορά του Καραμανλή στον τόπο. Δεν είναι μόνον ότι εκείνον τον καιρό οι εφοριακοί τα λεφτά από τα λαδώματα τα έβγαζαν και τα μετρούσαν πάνω στα γραφεία τους, δεν είναι μόνον ότι η μίζα και η αρπαχτή είχε γίνει δικαίωμα την περίοδο 1996-2004, είναι πολλά άλλα αυτά που γινόταν επί Σημίτη και σταμάτησαν να γίνονται επί Καραμανλή (όσο και αν υπήρξε βέβαια και διαφθορά, λιγότερη πάντως από την προηγούμενη περίοδο Σημίτη. Καταρχάς, ο Καραμανλής είναι αυτός που σταμάτησε το σχέδιο Ανάν, πάνω που οι Αγγλοαμερικανοί ήταν έτοιμοι να το περάσουν. Έπειτα, βοήθησε να αποκαλυφθούν καταστάσεις όπως το παραδικαστικό, που έπεισαν τους πάντες ότι κανένας δεν έχει ασυλία για πάντα. Έκανε τις γνωστές συμφωνίες με τον Πούτιν για τα ενεργειακά, που αν ακολουθούνταν από την παρούσα κυβέρνηση θα είχαν βάλει την Ελλάδα για τα καλά στο ενεργειακό παιχνίδι και θα αύξαναν τη γεωπολιτική σημασία της. Δυστυχώς φαίνεται ότι πάμε για εγκατάλειψη των συμφωνιών από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Επίσης, το εγκαταλελειμμένο Σκοπιανό σώθηκε την ύστατη σχεδόν στιγμή με το βέτο στο Βουκουρέστι. Ο Καραμανλής έκανε και κάτι άλλο. Εξέθεσε συνειδητά στην κοινωνία παράγοντες που επιβαρύνουν την κοινωνική ζωή, αλλά είχαν αποκτήσει το "δικαίωμα" να το κάνουν τα προηγούμενα χρόνια. Η Ντόρα και όλο το Μητσοτακέικο είναι ένας τέτοιος παράγοντας. Θα προτιμούσα να μην την είχε στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν ξέρουμε τι συμβιβασμούς αναγκάστηκε να κάνει με την ίδια ή/και τον αμερικανικό παράγοντα. Πάντως, με τον τρόπο που ο ίδιος πολιτεύτηκε, απέδειξε ότι είναι πράγματι προδότρα του έθνους, ακόμη και στους πλέον δύσπιστους. Κι ένας δεύτερος παράγοντας που εξετέθη ανεπανόρθωτα με τον Καραμανλή, ήταν οι αντιεξουσιαστές που έκαψαν την Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008. Η κοινωνική οργή που συσσωρεύθηκε εναντίον τους σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την κυβερνητική και κοινωνική ανοχή απέναντί τους. Ο μεγάλος μάγκας Χρυσοχοϊδης χτίζει πάνω στην εξάντληση των αποθεμάτων κοινωνικής ανοχής των μπάχαλων που του κληροδότησε ο Καραμανλής. Με τον τρόπο του, είναι κι αυτό έργο, γιατί αν είχε χυθεί πέρυσι κι άλλο αίμα, ας μην είμαστε σίγουροι ότι θα εξαντλούνταν η πολιτικο-κοινωνική ανοχή. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι έγιναν πολλά έργα στη χώρα, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που παρέλαβε στο θέμα αυτό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη. Πόσο ομαλά έγινε η διαδοχή το 2004 φαίνεται από το πώς γίνεται τώρα που έχουν παγώσει τα πάντα στην Ελλάδα, ακόμη και έργα που είχαν εξασφαλισμένη ιδιωτική ή κοινοτική χρηματοδότηση (π.χ., επεκτάσεις της Αττικής οδού, έργα του ΕΣΠΑ, κλπ.). Και μόνον την ανικανότητα της κυβέρνσησης ΓΑΠ αν δει κανείς, ο μπούλης Καραμανλής ήδη φαντάζει ήδη τέρας ικανότητας και παραγωγής έργου. Μην μου πείτε ότι έγιναν και στραβά, για την προσφορά μας ρωτήσατε.
άστεγος είπε...
Κάτσε να δείς την προσφορά του Γιωργάκη στον τόπο για να εκτιμήσεις τον Κ.Κ. Άν μή τί άλλο ο Καραμανλής δεν ήταν λαμόγιο σαν τον Αντρέα, ξεπουλημένος σαν το γκόλουμ το Σημίτη και υποκριτής σαν το Γιωργάκη. Επιλέγεις να ξεχνάς ότι παρέλαβε σκατά το 2004 (έλλειμμα 7,9% και χρεός 112% του ΑΕΠ). Μόνο το ότι επί 5 χρόνια πλήρωνε 12 δισ. το χρόνο για τους τόκους του Σημίτη φτάνει. Τώρα που ήλθε η σειρά σας να αντιμετωπίσετε το χρέος θα δείτε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα. Ακόμα ηχούν στο μυαλό μου τα ψεύτικα τα πράσινα τα λόγια τα μεγάλα: "Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα". Ότι πείς μεγάλε! ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ.
SATYROS είπε...
ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ! ΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!! ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΕΧΕΙ; 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΗΤΑΝ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Ανώνυμος είπε...
. Καπου στραβωσε το πραγμα για το ΠΑΣΟΚ τους βγηκε τωρα και ο παμπονηρος Παμπουκης και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν. Καπου ακουσα και για καποια κυρια Σιουτη η οποια ηταν νομικος συμβουλος του Χριστοφορακου και που τωρα ειναι νομικος συμβουλος του ΓΑΠ. Δεν ξερω αν αληθευει !!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν φαντάζομαι όμως, να περίμενες να το σχολιάσουν τα εντελώς( μα ε ν τε λ ώ ς )αμερόληπτα κι αντικειμενικά (βεβαίως-βεβαίως)ηλεκτρονικά ΜΜΕ; Αυτά α κ ρ ι β ώ ς ,που πρίν λίγους μήνες κορυβαντιούσαν και ξεσάλωναν άν η φοράδα του μπατζανάκη της πεθεράς της κουνιάδας του τέταρτου ξαδέρφου του Ρουσόπουλου χέστηκε στ’αλώνι;;;;;
Ανώνυμος είπε...
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ ΓΑΠ (Jefry) και Καραμανλή. Ο Καραμανλής προσπάθησε τουλάχιστον να προωθήση Ελληνικές θέσεις. Αλλο το τι πέτυχε. Ο άλλος είναι καθαρά εγκάθετος πράκτορας, ξένων, εχθρικών προς την Ελλάδα, δυνάμεων. Ολοι ξερουμε τι υπηρετεί
Ανώνυμος είπε...
Τι χρωσταει ο τοπος στον Καραμανλη. 1. Απορριψη σχεδιου Αναν. 2. Απορριψη συμφωνιας Ελσινκι για διχοτομηση του Αιγαιου. 3. Επανατοποθετηση μακεδονικου με βετο στην ενταξη Σκοπιων. Φυσικα ολα αυτα για τους αντιεθνικιστες ειναι ασχημα.Εδω εγκειται και η διαφωνια. Στα οικονομικα απο το 2004 ως το 2008 η οικονομια αναπτυσσοταν 4% ετησιως.Η κριση δεν μπορουσε να αφησει αλωβητη την Ελλαδα ουτε ηταν δυνατον να μειωθει το χρεος δεκαετιων σε ασφαλη επιπεδα.
Ανώνυμος είπε...
Ουστ. Ως και τη Νατασουλα, απο νηπιαγωγο, χειρουργο εκανε... Ποσαχρονια θελει , η Ιατρικη< ποσα μετα αγροτικο, ποστε εκανε διατριβη[ναναι καλαη αδελφη του Ζαχοπουλου], ,τελικα,ολα τα εκανε οσο θελει ,να σπουδασειμονο ιατρικη. Τωρα, τιπροσεφερε??αλλο??την Ελλαδα, να εκβιαζετε απο τους ΓερμανοΕγγλεζους...απο ολα τα "τιποτα", που μπορουν ,ναμας δανεισουν. Τολμακαι μιλα??αισχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.