Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός


Συνεδρίασε, χθες, το υπουργικό συμβούλιο

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί, τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010.

Συγκλονισμένος από τον «πόνο του πλανήτη που είδε μαζεμένο» στο Κέντρο σίτισης άστεγων Ελλήνων και μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο επισκέφθηκε, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο για πρώτη φορά ήταν παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Στη συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας κράτους-Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο υπουργικό συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά καθημερινά μέσω συσσιτίων 35.000 ανθρώπους.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όσοι εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εθελοτυφλούν μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να έλθουν, καθώς άθελά τους ωθούν τους μετανάστες και ιδίως τη νέα γενιά στο περιθώριο.
«Οι στόχοι της μεταναστευτικής πολιτικής μας είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει την Εκκλησία στο έργο της, καθώς αυτή μπορεί να συνδράμει ανθρώπους τους οποίους δεν μπορεί να προσεγγίσει το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.