Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βάσω Τσόνογλου: "Προϋπολογισμός ελπίδας και προοπτικής"


Από την ομιλία στη Βουλή (21/12/2009)
Προϋπολογισμό ελπίδας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2010 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη κατά την τοποθέτηση της στη Βουλή, η οποία μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της Βοιωτίας ζητώντας από την Κυβέρνηση να μην την ξεχάσει όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία.
Στην ομιλία της σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός αποτυπώνει την φιλοσοφία της Κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει με σταθερά βήματα προς την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας καθώς και την ακράτητη αύξηση του δημόσιου φαραωνικού χρέους που κληροδότησε η Νέα Δημοκρατία.
Η κ. Τσόνογλου τόνισε ότι εξαιτίας των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, η Ελλάδα έχασε την φερεγγυότητα της και την αξιοπιστία της, ως κράτος προς την Διεθνή κοινότητα.
Ωστόσο υπογράμμισε με έμφαση ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η ανατροπή της αρνητικής παρουσίας της χώρας, με την παρέμβαση του κράτους να είναι άμεση και οι προσπάθειες συλλογικές και εθνικές.

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να επαναφέρει εκείνες τις αρχές κι εκείνες τις αξίες που παραγκωνίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να φτιάξει ένα κράτος που να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των πολιτών στα πλαίσια ενός νέου και υγιούς κρατικού μηχανισμού, ενός κράτους δικαίου με ισχυρή δημοκρατία και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενός κράτους που θα κυριαρχεί η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η ποιότητα, η βιωσιμότητα, οι ελεγκτικές αρχές, η κοινωνική λογοδοσία, η πράσινη ανάπτυξη» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της ενώ παράλληλα έκανε αναφορά σε ιδιαίτερους τομείς όπως η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την αύξηση των προσλήψεων στην Υγεία, το Ε.Σ.Υ, την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, την αύξηση απόδοσης του ΦΠΑ στους αγρότες απο 7% σε 11%, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ όπως επίσης και την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλλυλεγγύης κλπ.
«Για να γίνει ανάταξη της οικονομίας το 2010 πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτουμε, να ενισχύσουμε την ρευστότητα της αγοράς, την αύξηση του προϋπολογισμού του ΤΕΜΠΕ και την επέκταση του στους αγρότες, το ΕΣΠΑ, την ενίσχυση των διαδικασιών απορρόφησης του για να μπορεί να προσανατολιστεί σε δράσεις που έχουν σχέση με την πράσινη ανάπτυξη και το ανθρώπινο δυναμικό, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την βελτίωση της εκπαίδευσης, την κοινωνική συνοχή. Η περιστολή της κρατικής σπατάλης είναι η άμεση προτεραιότητα μας ενώ πρώτη επίσης προτεραιότητα είναι η περιστολή της φοροδιαφυγής που έχει αγγίξει τα 30 δισεκατομμύρια» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της.
Ολοκληρώνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην Βοιωτία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο προϋπολογισμός πιστεύω ότι δίνει προοπτική και στον Νομό μου. Ο νομός Βοιωτίας, ένας ξεχασμένος Νομός από την Νέα Δημοκρατία, ένας Νομός που πολλά υποσχέθηκαν και τίποτα δεν έγινε για το περιβάλλον με ένα εθνικό ζήτημα που λέγεται “Ασωπός” να μένει στα αζήτητα και ανεκμετάλλευτα. Έδωσαν ελπίδες και υποσχέθηκαν για το Κωπαιδικό πεδίο που είναι το περιβόλι της Αθήνας. Δείχνουν “κόκκινο” τον Νομό Βοιωτίας, τον οποίο δείχνουν μόνο σαν Νομό ενέργειας και βιομηχανίας και ξεχνούν τους ορεινούς όγκους του Κιθαιρώνα, του Παρνασσού, του Ελικώνα. Ξεχνούν τους αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας. Κύριε Υπουργέ, σκύψτε πάνω στα προβλήματα. Η Βοιωτία είναι δίπλα στον Νομό Αττικής, δεν πρέπει να το ξεχνάμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.